5 камаран на седмицата: Миглена Маринова

0

Професия/ Работа? Инженер – технолог  / Управител на магазин

Представи се, кажи нещо за себе си? Аз  съм от Сливен, но в момента работя като управител на магазин в София.

От кога бягаш? В ученическите ми години преминах през много спортове, но в крайна сметка от 1981 г. се занимавам с ориентиране, така че може да се каже, че от тогава бягам.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Започнах да бягам на 5kmrun, когато се преместих да живея в София.

Когато се преместих в София, опитах различни видове спортни занимания на закрито, но бягането сред природата определено ми липсваше. Започнах да търся информация за популярни маршрути за бягане и така попаднах на 5kmrun. Първото ми участие беше през м. 11.2017 г. в Южния парк. Това, което ме спечели, беше атмосферата. Стотици хора, обединени от една обща страст – бягането. Хем си на състезание, и хем не си.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Докато живеех в Сливен, бягах 1-2 пъти седмично, но се е случвало да изляза да бягам, да измина 2 км и да кажа: „Ок, за днес ми стига”. Сега обаче си казвам: „Така и така успях да отделя време да потичам, нека да са поне 5 км, че да успея да запазя предишния си резултат в събота, а сега вече и да се включа в селфи класацията”.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Когато в събота не съм в София, обикновено съм в Сливен, където задължително се включвам в 5kmrun сателит Сливен.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Няма нужда от промяна – страхотна атмосфера и отлична организация.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Вече почти 8 години не пуша и през 2022 г. завоювах бронзов медал в кръг от Световния мастер шампионат по колоориентиране.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? На 1 април тази година трябваше да бъде 50-тото ми участие в 5kmrun и аз го очаквах с нетърпение. Сутринта се приготвих и ентусиазирана се отправих към парка. Пристигнах както обикновено към 9:40 ч., съблякох си якето и се подготвих за загрявката. Едва тогава осъзнах, че бягането вече е приключило, защото сме преминали в лятното часово време. Веднъж да не прочета седмичния бюлетин и пропуснах важна информация 😊

Благодарим Миглена за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)