5 камаран на седмицата: Милена Кръстева

0

Професия/ Работа? Студентка 4-ти курс румънска филология в СУ, успоредно работя като зам.- управител в заведение за бързо хранене.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Милена, на 27 години. Винаги съм имала желание да спортувам, въпреки че определено не съм генетично надарена за спортист. В тийнейджърските си години тренирах волейбол, по-късно се занимавах с фитнес и кондиционни тренировки, а към момента само бягам.

От кога бягаш? Преди 5kmrun не съм бягала въобще.
Преди да се престраша да участвам, бях в добра физическа форма, но не си представях как ще мина 5км, така че направих две подготвителни бягания, да не би да се изложа.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Разбрах за 5kmrun от интернет. Веднага щом разучих повече си помислих, че е страхотно и със сигурност би ми харесало. Да, но никога не бях бягала и ми се струваше нещо, с което определено не бих се справила. След време разбрах, че мой приятел (Мишо Иринчев) участва редовно в съботните бягания и след 2 месеца увещания, че няма нищо страшно, се престраших. Първото бягане мина супер и се оказа, че не е имало основания за притеснения.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Създаде го. Атмосферата и организацията са изключително мотивиращи, мотивацията води до постоянство, а то от своя страна до напредък.

Често се безпокоя за какво ли не, а бягането е това, което ме успокоява, подрежда мислите ми и ме прави радостна.

Осъзнах, че повечето бариери при бягането са по-скоро психически. Самата идея, да се бяга 5, 10 или повече км, бягане в сняг, дъжд, студ, много рано или късно, е стряскаща и ограничаваща. Единствено когато човек се осмели да опита, разбира, че не само не е голяма работа, ами даже може да е доста приятно. На последното дъждовно бягане, около втория километър с изключителна лекота ни задмина с мъж, който бягаше бос, което потвърждава, че ни ограничава не толкова тялото ни, колкото представата ни за различните трудности.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Ще ми се да бягам някъде около морето. Набелязала съм си и 1-2 прекрасни парка в Букурещ с големи езера. Интересно е, че въпреки по-поддържаните паркове и по-многобройните жители в румънската столица, няма никакви организирани седмични бягания, да не говорим за нещо толкова успешно като 5kmrun. 🙂

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Нищо, всичко е чудесно! Всички на пръв поглед дребни неща правят бягането страхотно преживяване. Много харесвам загрявките на Калин и Алекс, чая през зимата, мястото за багаж, статистиката, Селфито и още много детайли, които ме очароват всеки път.

Поздравления на целия екип за отличната работа! Благодаря ви от сърце.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се всеки път когато надмогна себе си. Смятам, че най-трудната борба на човек е със самия него. Винаги щом изляза да бягам, когато по-скоро ми се почива, когато седна да уча, вместо да гледам любим сериал или свърша някоя скучна, но важна задача.
След 2-годишно прекъсване на всякаква физическа активност, през месец май направих първо селфи бягане разхождане, с голям зор за 38мин. Сега вече, освен че имам прилични времена, този месец за първи път минах 10км и участвах в XL Врана 10км. Все аматьорски преживявания, ама за мен си е голям кеф!

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Не се сещам за нищо конкретно, винаги има повод да се усмихна и да се засмея. Сещам се за някои странности. Например, преди време бях забелязала, че един от участниците (Силян Тополски), бяга с близки до моите времена и всеки път, около третия –  четвъртия км,го търсех с поглед, за да  се ориентирам дали трябва да се забързам или съм с добро темпо. Също така, мина ли първия километър имам чувството, че зад мен няма абсолютно никой. Ако не се срещаха изпреварващи бегачи или някоя снимка за доказателство, щях да съм сигурна, че хората зад мен изчезват магически.

Благодарим ти Милена за това интервю, успех 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)