5 камаран на седмицата: Мирела Грозданова

0

Професия/ Работа? Мениджър и управител Международен транспорт и логистика – работя като такъв и към монета

Представи се, кажи нещо за себе си?

  • Балансирано  амбициозен човек  който преследва целите си устремено
  • Учащ се мениджър
  • Лидер
  • Работохолик – това ме кара и в личния ми живот да съм толкова  мотивирана  – всъщност това е и душата ми която се стреми само напред
  • Търся съвършенство
  • Човек който се опитва да се усъвършенства всеки един момент
  • Майка на едно прекрасно момиченце – 11 год – скоро тийнейджърка

От кога бягаш? Бягам от дете , тренирала съм лека атлетика – къси спринтове – много рязко спрях да тренирам тъй като се хванах да уча

От 3 години започнах отново след дупка от 16 години Първите 5 км които пробягах бяха с 5 КМ – взех ги за 30 мин , на финала ми се виеше свят –  много тежко ми беше, мислех, че сърцето ми ще изскочи през гръдния кош.

Какво ти харесва в 5kmrun? Хареса ми, че не е състезание – има хора от всякакви възрасти. Никой не идва там да се съревновава, а просто да се забавлява и да види до къде се простират възможностите му – като издръжливост и дух.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5 км рън ми помогна да си спомня какво значи за мен бягането, открих себе си, преодолях границата на възможностите си с помощта на 5 км – с тези 5 км (с които започнах всяка събота), се реших да бягам състезания на по-дълги разстояния, както и триатлони.  Преди това за мен беше невъзможно.

Какво мислиш за доброволчеството? Сама думата по себе си означава  – доброволен труд на група хора която може да не е професионално насочена с една цел –  без заплащане. Аз приемам  доброволчеството като възможност за правене на добро, като въздействието в/у останалите като ефект да постигна – сплотяване на определената група хора, допълнително разнообразяване в сферата в която работим или се целим с позитивен ефект. Подобрява се комуникация м/у хората като са обединени в обща кауза.

Доброволчеството е  правене на добро, което не те засяга пряко, но знаеш, че липсват ресурси да бъде извършено правене на добро за хората около теб, заобикалящата теб среда (кауза); правене на добро/нещо полезно, за което „не се плаща“, но е „развиващо“ и може да се ползва като друг тип капитал и ето тук мога да кажа че е много важно повече хора да отделят време и енергия която да вложат след бягането с 5 км рън с цел да бъдат привлечени повече групи от хора, които да бягат за здраве както и да бъде даден един пример за подражание на младите бегачи – нашите деца!

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Ако аз съм организатор – бих бягала и аз заедно с всички –  или представител на моето дружество, някой който да служи за пример на останалите, който да ги води. Мисля че масата хора обичат да имат водач който да им дава пример, за да се стремят на пред.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се с постижението ми на Триатлона в Правец – завърших Олимпийска Дисциплина – успешно в моята възрастова група бях 3 –та / като се има в предвид че това беше първото в живота ми участие в такъв тип състезание.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Всеки път когато бягам се състезавам със себе си и вътрешния ми глас, дали мога повече и по бързо – когато усетя че някой е близо до мен и ми диша във врата си казвам ти можеш и рязко ускорявам.

Не се сещам за много смешна случка – освен че веднъж един човек пред мен си издуха носът в движение – аз бях точно зад него и се сещате какво ми се случи – та от тогава все гледам да съм поне на метър или в страни от човека пред мен 🙂

Благодарим ти Мирела за това интервю, успех…

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР