5 камаран на седмицата: Михаела Петрова

0

Професия/Работа? Здравейте, аз съм Михаела Петрова и съм медицински представител в една от големите фармацевтични компании у нас. Работата ми е динамична и интересна, но в същото време и много отговорна. Тя е свързана с презентирането на различни продукти пред лекари.

Представи се, кажи нещо за себе си? Навярно ще ви изненадам, но по образование съм инженер-еколог. На 32 години съм, родом от Плевен, но от 14 години живея в столицата. Омъжена съм за прекрасен съпруг и двамата имаме дете на 6 години. Смятам себе си за креативен човек. В чисто човешки план винаги се старая да съм добра и лъчезарна и околните да ме запомнят така.

От кога бягаш? Бягам от 8 години благодарение на моята близка приятелка и кръстница на детето ми Татяна. Спомням си първия път, когато ми предложи да тичаме в парка. Целта ни беше по-добър тонус, здраве и естествено по-добра форма. В последствие тя ми сподели за 5kmrun и така започханме за бягаме всяка събота. Идеята за безплатно бягане със засичане на време много ми допадна и затова се регистрирах в тяхната платформа. Така станах част от тази общност. Както се казва, останалото е история. 🙂

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Вече споменах кой е човекът, който ме „запали” по идеята. А иначе това, което ме провокира да се включа беше желанието да спортувам пълноценно. Посещенията във фитнеса честно казано не ме удовлетворяваха. Преди това съм се занимавала също с волейбол, с народни танци, но така и не откривах „моето нещо”, докато не попаднах в обществото на 5kmrun. Това ми доставя истинско удоволствие.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Преди всичко промени нагласите ми. Особено след като се запознах с толкова много и различни хора, които са обединение от едно нещо – бягането. Това, което ми допада най-много е, че повечето от нас бягат за здраве, а не за толкова за резултати като по-добро време например. В последствие разбира се и резултатите идват съвсем естествено. Удивително е, че сред нас има хора на възраст над 80 години, които бягат, защото знаят колко е важно за здравето и тонуса. Мотивиращо е да ги виждам около себе си.

Къде би ти се искало да плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Определено бих направила 5kmrun на някоя екзотична дестинация, където да си направя такова селфи. Колкото до дестинацията – представям си остров Бали (все пак сме в сезона на балите).

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променила? Няма такова нещо и го заявявам най-отговорно. През изминалите вече 10 години организаторите се усъвършенстваха толкова, че с днешна дата лично аз не бих променила нищо.

Ти си един от патроните 5kmrun. Какво те накара да станеш патрон? Това, което буди у мен  най-голям респект е фактът, че всяка събота без значение какво е времето 5kmrun е там за всички, които желаят да бягат и то напълно безплатно. Смятам, че подобни каузи заслужават да бъдат подкрепени и съм щастлива, че мога да дам своя принос.

Личен успех или постижение, с което се гордееш? Балансът, който съм успяла да постигна в живота си е най-голямото ми постижение, с което най-много се гордея. Разбира се смятам за успех и фактът, че заедно със съпруга ми сме създали сплотено семейство и че имам професия, която ме прави щастлива и удовлетворена.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Един от най-забавните ми спомени по време на съботните бягания беше единственият път, в който бях доброволец на 5kmrun. Забавното в случая беше, че бях в напреднала бременност, но по-голямата част от участниците дори не разбраха това.  Те не вярваха, че може да очаквам дете в следващите няколко седмици.

До кога мислиш да бягаш? Мисля да бягам до последния си дъх. 🙂

Благодарим ти Мише за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)