5 камаран на седмицата: Михаил Николов

0

Професия/ Работа? Работя в Хотел в Отдел Продажби като „Координатор цени и наличности“. В индустрията съм вече повече от 20 г.

Представи се, кажи нещо за себе си? Родом съм от Силистра. Завършил съм Туризъм във Варна и от 2003 г. живея и работя  в София. Като цяло съм спортна натура и имам доста спортни хобита, като от самото начало и най-голямата ми страст беше скейт борда. В последствие се  запалих по Баскетбол, доката учих в Немската гимназия. От както се преместих в София започнах активно да ходя по планини с мои приятели и покрай тях започнах да карам сноуборд , а от 2 години карам и ски. Като цяло ме привличат екстремните спортове и силните усещания. Обичам природата и се опитвам да живея природосъобразно.

От кога бягаш? Започнах да бягам през септември миналата Пандемична 2020-та година😊 Редовните 5 км. Наврмето в школата в казармата не ги броя 😊

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Започнах да бягам от любопитсво, гледайки хората, които бягат в Южния, по време на ежедневните ми разходки в парка. Мисля, че не се налага да споменавам, че това ми беше най-непривлекателния спорт с извинение 😊. Първоначално започнах с 2 км обиколки на поляната на „Спринга“ и на третия път вече въртях обиколки от по 5 км и повече. Чувствах се все по-добре след всяко бягане и започнах да го правя по-редовно. Мой приятел Боби ми спомена за организираните бягания всяка събота на 5kmrun и реших да пробвам. Много ми хареса и се запалих, за което съм му много благодарен. Покрай Боби се запознах и с хората от Отбор Лабрадор и не след дълго станах част от него. Невероятно е да си част от този Голям и Сплотен Отбор. Това ме мотивира още повече да съм по-бърз и да участвам и в други състезания: ултри и маратони.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Започнах да ставам все по-бърз и да изпитвам все по-голямо удоволствие от бягането, да се надпреварвам с някой хора, и не на последно място да се забавлявам и да чакам с нетърпение съботите 

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Бих искал да направя едно селфи на безлюден плаж рано сутрин, а планирам едно коледно в Дунавската градина в Силистра 😊

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Замислям се…:) Може би, да се правят повече видеа на съботните бяганип и XL –ите.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Доволен съм, че преди 5 години отказах цигарите трайно. Иначе щеше да ми е много трудно да постигна 22,47 на 5kmrun и да се стремя да подобрявам рекорда си. Щастлив съм, че направих успешно Лудогорския маратон – 21К (първия за мен), след което Трявна Ултра 42К, Орехово Ултра 50К, Софийския халф маратон и Маратон Пловдив.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Смешна чак не се сещам, но имам една различна. Отивам аз на поредното съботното 5kmrun бягане, влизам в парка от към Петко Тодоров и виждам, че участниците на 5kmrun вече са започнали да бягат и точно ме подминават, а аз гледам учудено и не мога да взема решение какво да правя, какво се случва, и какво не е наред. Смитих се!  Чудейки се виждам Боби и той вика: – Хайде, Мише къде ходиш? А аз вдигам рамене и викам: – Какво става, защо толкова рано? -, включвайки се в бягането. Оказа се, че с промяната на времето се е променил и началния час на бягането от 10 на 9 ч., но аз съм го проспал явно и така без да искам пропуснах едни 200 метра  и така.

За финал, бих искал да благодаря, че ви има и да продължавате все така да ни радвате и да се развивате.

Бъдете здрави и Весели Коледни и Новогодишни Празници!

Благодарим ти Мишо за това интервю, успех!

Весели празници!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)