5 камаран на седмицата: Младен Петров

0

Професия/ Работа? По професия съм графичен дизайнер и основател на IDEABOX – Graphic Design Studio в Пловдив.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Младен Петров, на 32 г. и съм от гр. Асеновград. От близо 8 години живея, работя и се развивам в гр. Пловдив – изключително вдъхновяващ град за артисти. Обичам планината, морето, спорта, пътешествията и не на последно място работата си. Завършил съм професионална гимназия по хранително вкусова промишленост и по образование съм сладкар – нищо общо с това, с което се занимавам в момента.

От кога бягаш? Занимавам се със спорт от ранна детска възраст. Още през 2003 г. започнах да тренирам  триатлон в клуб Титан, сега Triton Extreme, с основател и треньор Мариан Велев. Плуването, колоезденето и бягането ми дадоха един добър старт в живота и спортната ми култура. В последните години нямам много възможност да практикувам активно и трите спорта, но винаги съм намирал време за бягането. Да кажем бягам от близо 19 години.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Бях на 5kmrun за пръв път в началото на януари 2021 г. Приятелката ми ме мотивира, а и преди това доста ми беше разказвала за общността, за това колко готини и позитивни хора има там. Едно различно и интересно събитие всяка събота сутрин! Аз в този период търсих нови хора, запознанства, среда и това беше точния момент за мен да се присъединя към голямото семейство на 5kmrun. При вас намерих приятели, с които и до ден днешен се събираме, ходим по различни състезания и събития.

Как 5kmrun промени твоето бягане? С 5kmrun преоткрих състезателния дух в мен и започнах да се записвам на различни състезания – планински бягания, маратони в градска среда и т.н.  Тренировките ми по бягане зачестиха, а резултатите на дистанция 5 км постоянно се подобряват.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Тъй като доста пътувам и винаги когато имам възможност бягам на посетената от мен дестинация, мисля следващото ми с 5kmrun Selfie да бъде от Хърватска.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил?

Няколко предложения имам към организаторите:

  • Музика на старт / финала – за внасяне на повече настроение на участниците
  • Лаута е страхотна локация, но Гребният канал, както на мен, така и на повечето хара, ми е по-на сърце.
  • Мажоретки 🙂

Личен успех или постижение с което се гордееш? Графичният дизайн и рисуването винаги са ме привличали. Затова, като на шега, преди 12 години започнах да участвам в различни конкурси с наградни фондове за изграждане на лого дизайн и бранд идентичност в една американска платформа за дизайн. За година успях да спечеля 15 конкурса из между 200 участници във всеки един от тях. Това ме мотивира да се развивам в тази насока. Гордея се, че благодарение на това в момента имам успешен бизнес в сферата на дизайна и около мен нещата са една идея по – цветни, креативни и различни. Надявам се да има все повече млади хора, които да са надъхани и уверени в себе си, че могат да направят нещо значимо за себе си и света.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Нямам конкретна случка, която да опиша в момента. Всяко участие на 5kmrun е свързано с приятни емоции и забавни моменти.

Благодарим ти Младене за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)