5 камаран на седмицата: Надя Ауал

0

Професия/ Работа? Финансист съм, завърших „Международни финанси и търговия“. От няколко години работя в една от водещите лизингови компании за автомобили.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Надя и съм от София. Определям себе си като интроверт. Трябва ми известно време, за да се отпусна пред хората и да покажа истинското си АЗ, което приятелите ми намират за много забавно. 🙂 Обичам музиката, разходките, да изкачвам върхове, да предизвиквам себе си, да правя дивотии и всякакви екстремни неща, които покачват адреналина. Обиколила съм всички escape стаи в София. Нямам търпение да посетя такива и в чужбина. Което е свързано с друго мое любимо нещо – пътуванията. Посещението на нови, непознати места ме зарежда с енергия. Последните години често съчетавам бягането с екскурзии. Малкото свободно време отделям на спорта – освен бягането харесвам скуоша, йогата, а лятно време и карането на каяк.

От кога бягаш? Първото ми бягане за 5kmrun беше на 11.11.2017 г. в подкрепа на хората с диабет. Знаех за съботните бягания, но се притеснявах, че 5 км са много за мен и все отлагах. Но реших, че каузата си заслужава и това е моят момент да се пробвам. 😊 Преди това тичах само на пътеката в залата и понякога вечер в парка, но не редовно.

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми приятелската атмосфера, която създават отзивчивите организатори, а и усмихнатите участници. Всеки е добре дошъл, независимо колко бързо бяга. Мисля, че 5kmrun има голяма роля в популяризирането на спорта. Винаги с радост се включвам в благотворителните или тематични бягания с определена кауза. А най-много ми харесва пиенето на кафе след бягането, както обичаме да се шегуваме с приятелите ми бегачи. 😊

Как 5kmrun промени твоето бягане? Запали ме по бягането. Изградих си навик и вече ставането рано сутрин в събота не е (чак) такъв кошмар. 

Какво мислиш за доброволчеството? Да си доброволец означава да помагаш, когато имат нужда от теб. До момента не съм била „последен“, защото винаги има желаещи за поста, но бих облякла тематичния потник с удоволствие.

Тук е мястото да изкажа благодарности на организаторите, спонсорите и доброволците, защото отделят средства и време да правят 5kmrun това, което е и да радват толкова много хора.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Организацията е страхотна и не бих променила нищо съществено. Смятам, обаче, че ще е много забавно да има повече тематични бягания и участниците по желание да са с костюми или поне аксесоари. Например около Коледа и 1-ви юни. 😊

Личен успех или постижение с което се гордееш? Всеки път, когато надскоча себе си и предполагаемите си възможности, е едно постижение за мен. Ако изключим физическия и състезателен фактор, бих казала, че се гордея с човека, който съм днес. Разбира се, се гордея и с факта, че съм 5 камаран на седмицата. 😊

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Определено едни от най-веселите моменти и (в последствие) комични снимки са от „Мустак рън“. Трета поредна година участвам и мога да кажа, че борбата с мустака е безмилостно жестока. 😊 Пада, криви се, не можеш да дишаш. И все пак правиш всичко възможно да не го изгубиш, защото е важно да финишираш с него.

Благодарим ти Надя за това интервю, успех! 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР