5 камаран на седмицата: Наско Башев

0

Професия/ Работа? Строителен инженер. Строя сгради със собствена строителна фирма.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 49 години от София. Щастливо женен с две прекрасни деца! Обичам да пътувам, карам ски, преходи в планината!

От кога бягаш? Преди пет години след  едно качване на кантара забелязах, че нещата не са никак добре. Бягам от 2015год. Първото ми бягане всъщност беше трейл на една горска пътека. Един мой приятел ме изведе на Витоша, като успях да направя около 1.5км преди да се изморя и да спра за почивка. Но после продължих. И така-оттогава не съм се спирал.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? След края на тежка работна седмица ми трябваше нещо да се отърся от натрупания стрес! Редовно започнах да идвам на 5кмрън миналата година през лятото. Отлагал съм ангажименти, за да мога да дойда на съботните бягания и честно казано, винаги като съм пропускал и не съм имал възможност да дойда съм съжалявал! Първото ми бягане под  ръководството на 5kmrun беше на трейл състезание на Бонсови поляни през 2017 г. Бяхме заедно с моя приятел!  Там забелязах, че е необходима сериозна подготовка!

Как 5kmrun промени твоето бягане? Станах много по-мотивиран. Искам да надскачам себе си постоянно, да се развивам и затова и започнах да си давам повече зор. Не знаех на какво съм способен и даже се изненадвам понякога от себе си. Миналата есен 2019 всяка седмица свалях най-доброто си постижение!

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Където и да ида, обичам да се разписвам с едно бягане там. Иначе ще е все едно, че никога не съм посещавал това място. В бъдеще живот и здраве, искам да направя 5км бягане във Виена.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Не съм се замислял никога, може би защото няма какво. 5кмрън го има от много години, вече всичко е изпитано и изпипано. 

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се с постижението си на пет км : 20 мин. и 37 сек. само седем месеца след едно ужасно падане със ски на Боровец и почти скъсани връзки на коляното! Доволен съм от това, което съм постигнал, като цяло ми е вървяло през живота и се гордея със семейството и кариерата си. Обичам работата си, заради нея съм безкрайно самодисциплиниран!

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? С моите само петдесет бягания не се сещам ,но самата надпревара е много забавна и шарена!

Накрая искам да пожелая на всички здраве ,късмет и успех през Новата 2021 г. !

Благодарим ти Насо за това интервю, успех! 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)