5 камаран на седмицата: Нели Иванова

0

Професия/ Работа? По професия съм лекар невролог в МБАЛ „Лайф Хоспитал“ гр. Бургас.

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте! Казвам се Нели Иванова на 44 г. от гр. Бургас и съм част от семейството на 5 km run. Щастливо омъжена, с две прекрасни дъщери-на 8г. и 17г., които също като мен обичат спорта и движението.

От кога бягаш? Обичам леката атлетика от ученичка и винаги съм се занимавала с този спорт непрофесионално, а просто за удоволствие. През следващите години се отдадох на моето образование и последващата реализация в професията ми. Но след това започнах отново да спортувам, поради качване на килограми след втората бременност и правенето на няколко обиколки на стадиона беше непосилна задача за мен. Да вляза отново във форма беше моята основна цел, но след това продължавайки да бягам и да увеличавам километрите, осъзнах, че това е начинът да релаксирам след тежък ден на работното ми място. Не след дълго време бягането се превърна в мое хоби.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Започнах да бягам на 5km run от есента на 2017г. Човекът, който ме накара да се пробвам се казва Георги Георгиев от гр. Сливен. Виждайки ме да бягам в морската градина в Бургас, той ме нахъса да се регистрирам и всяка събота сутрин, аз започнах да бягам с другите участници. И така на 14.10.2017г. се запознах с организатора на 5km run гр. Бургас- Васко Динев, който накратко ми обясни трасето и ми пожела успешно финиширане (най-важното да върна чипа обратно след като се чекирам) J. На 22.08.2020г. направих вече моето стотно бягане.

Как 5kmrun промени твоето бягане? На първо място на 5 km run се запознах с много позитивни и приятелски настроени хора. След това заедно с тях започнахме да се регистрираме и да участваме в много състезания. И така се стигна до създаването на Бургаско Бегаческо Общество (ББО).

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Навсякъде, където и да отида да бягам за мен това е приятно изживяване, така че аз нямам определена или желана дестинация.

Ако ти си Главният организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Организацията е на ниво, но бих искала да има в гр. Бургас и бягане за деца.

Личен успех или постижение, с което се гордееш? Моят личен успех е първият ми маратон, обикаляйки язовир Батак (незабравимо изживяване), който се дължи на подкрепата от моето любящо семейство, което нито за миг не е спирало да бъде опора в бягането и не само. Личен успех мога да нарека и професионалния ми живот, не само личния, защото спортът и бягането са свързани само с позитивна енергия и добро настроение, които пациентите, седящи пред мен усещат.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Нямам такава определена случка, но всичките ми бягания са свързани с безброй много усмивки.

Единственото нещо, което искам да допълня са моите благодарности към организаторите на 5kmrun. Успех на всички участници и бъдете здрави!

Благодарим ти Нели за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)