5 камаран на седмицата: Николай Арсенов

0

Професия/ Работа? Кредитен експерт банкиране малък бизнес

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте, аз съм Николай, на 37 г. без три месеца. Родом от Габрово и вече повече от 18 години живеещ в София. Уж беше за малко, но след като завърших Финанси в УНСС, започнах работа и така до днес.

От кога бягаш? От малък.  Като всяко момче в ученическите години се запалих по спорта – футбол, баскетбол, по едно време тренирах и лека атлетика за малко /200м и 400м/. Като цяло бягането не ми е чуждо, а и в Габрово имам шанса да живея до стадион „Априлов“. Хубаво детство беше.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Отдавна знаех за организираните бягания в Южен парк, но по някакви причини отлагах да се включа. Покрай напрегнатото ежедневие и седене пред компютъра в офиса, време беше за някаква промяна. Основна заслуга да започна да идвам и да се захвана отново с бягане е Добри. Колеги сме  и всяка седмица ме навиваше да се включа – колко готино е било в събота, как е бягал на някой XL или друго състезание и е подобрил времето си.  И така преди точно две години, една събота се озовах на старта в Борисова градина. Тогава ми беше и първата тренировка с AdidasRunnersSofia, като и за това приключение е виновен Добри. За тези две години се запознах с много позитивни и готини хора, обединени от страста им към бягането, повечето от които мога да нарека приятели. Те са моят най – голям мотиватор да продължавам да се предизвиквам и не спирам да бягам.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Направи ме по – постоянен и организиран. Никога не съм си представял, че ще ставам рано сутрин в събота с идеята да ходя да бягам. Сега някак си успявам да намеря време за бягане и тренировка след работа.  Има и дни, в които скатавам, но без  почивка няма как. Хората правилно са казали „апетитът идва с яденето“. Постепенно благодарение на съботните бягания с 5kmrun и тренировките с AdidasRunnersSofia разстоянията за покоряване започнаха да стават все по – големи. Ако някой ми беше казал преди това, че ще бягам редовно 10 или 15 км наведнъж, камо ли полумаратон, щях да му се изсмея 🙂

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie?  Намислил съм си тази година едно предизвикателство, наречено Витоша 100.  Надявам се да завърша благополучно и да успея да запиша едно 5kmrun Selfie с трака от там 🙂

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Не бих променил нищо и хората, събиращи се на всеки старт всяка събота, го доказват.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Няма да забравя първото ми трейл бягане  – 21 км на LionHeart 2019 и след него  полумаратона в София 2019. И на двете състезания имаше премеждия, но след пресичането на финала тайничко си обещах догодина да повторя и подобря резултата 🙂

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Не мога да се сетя за някоя конкретна.  Всяко бягане е едно голямо забавление – от загрявката преди старта, до опашката за чекиране и обсъждането с приятелите кой какъв резултат е направил днес.

Благодарим ти Ники за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)