5 камаран на седмицата: Памела Росенова

0

Професия/ Работа? Персонален и групов инструктор. Функционални, силови и кардио тренировки.

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте, казвам се Памела Росенова и съм на чудесните 25 години.
Обикновено не говоря много за себе си, но когато го правя  се определям като по-затворен и тих човек. Приятелите ми обаче казват, че съм доста забавна, с голямо чувство за хумор и купонът и настроението винаги са налични с мен (ама нормално, нали са ми приятели, какво друго се очаква да кажат..). Бих добавила, че много обичам и търся адреналина, смятам, че имам и много приключенски дух. Ако сега някой ми се обади и ми предложи да катерим скали без предпазни въжета няма да се замисля – веднага скачам в маратонките и тръгвам! Е, ако ме попитат дали бих скочила с парашут без наличен такъв – ммм… тук май по-скоро бих пропуснала, освен ако не се приземяваме във вода. Страшно обожавам водните площи.

От кога бягаш? Ако попитате майка ми, тя би отговорила „от както е проходила“ и е много права жената… когато бях малка използвах бягането като средство за по-бързо предвижване, тъй като изобщо не обичах да губя време във вървене (валидно и до днес). В последствие  училищните коридорите ми бяха писта, а междучасията бяха моят звън за старт и така всъщност ме поискаха в клуба по лека атлетика, където се състезавах на „скромните“ дисциплини – 100, 200 метра спринт и дълъг скок.
След време се наложи да прекратя с тренировките по лека атлетика и започнах да ходя сама на стадиона и просто обикалях пистата, докато краката издържат, за да продължавам да усещам онова чувство, което движението ми дава, та да, с 1 изречение  – бягането винаги е било част от мен.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Тази история неотдавна я разказа друг разказвач през неговата призма, но с радостно сърце ще я припомня и довърша с моята версия.
Това се случи, когато през 2019-та година бях видяла ивента за щафетата в Северния парк и поканих Деси да бъде моята половинка в отбора. Отидохме няколко секунди преди да се даде стартът и както всичко се случваше на бърз оборот, след финалната обиколка,  Жоро дойде и ни каза: „браво момичета, вие сте трети!“, покрай цялата еуфория, той ни разказа и за 5кмрън и ни покани да отидем следващата събота.
От тогава, се е случва в петък вечер да си тръгвам по-рано от купон, за да успея да стана за старта!

Как 5kmrun промени твоето бягане? Емоционално! 5кмрън промени моето бягане емоционално. Срещнах хора, с които споделяме една страст. До преди това бягах предимно сама, сега открих, че и с група хора е приятно, особено като има и лафче (когато пулсът ми не е в мозъка, разбира се…).
Открих, че след старта винаги идва финалът, колкото и далече да ми се струва понякога, и там те посрещат лъчезарни, пълни с енергия и широки усмивки хора.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Голям мерак ми е бидейки турист в чужда държава да разтъпча маратонките с едно селфи по непознатите улици.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? О, абсолютно нищо! Целият екип на 5кмрън е страхотен и много мотивиращ! Няма нещо  за което да се сещам, че бих искала да променя.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Не знам дали е успех за хората, но е нещо с което аз наистина гордея – неведнъж съм казвала, че В100 е нещо голямо за мен и страшно много се възхищавам на всички хора, които застават на старта и преминават финала. 2021 година нямам идея защо, кога и как се записах за това състезание, но знам единствено, че когато преминах финалната линия здрава, бях много доволна от представянето си и може би за първи път в живота си, бях горда със себе си.
Бих добавила и Спринг360 в същата година, където бягах в продължение на 6 часа и тогава имах достатъчно време да разсъждавам над себе си и да си отговоря на много въпроси, които толкова съм търсила в годините.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Истината е, че във всяка събота сутрин има много забава.  Не мога да се сетя за определена ситуация в момента, но определено винаги  има много позитивни емоции. 🙂

Благодарим ти Пами за това интерв, успех! 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)