5 камаран на седмицата: Петър Вацов

0

Професия/ Работа? Работя в сферата на сигурността.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Петър, на 31г. от гр. София. По образование съм юрист. От години се занимавам активно с бойни спортове, като през последните две години съсредоточих вниманието си предимно върху бокса.

От кога бягаш? Бягам от тинейджърските си години, като за мен бягането е средство за повишаване на издръжливостта.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? От няколко години знам за съществуването на 5kmrun, но реших да се включа през миналото лято, тъй като се преместих да живея в близост до Южния парк. Така имам и възможността да тичам всяка събота. Един уикенд отидох на съботното бягане, останах очарован от обстановката – и това доведе до още 49 последващи бягания. Надявам се след няколко години да постигна и заветните 600. С всяко следващо бягане, започнах да подобрявам личните си времена. Това ме мотивира да продължавам да надграждам физическите си възможности. Заради 5kmrun, тази година реших да се запиша и на два маратона, които тепърва предстоят. Тичането всяка събота ми помага да се подготвя и за участието си на Републиканско първенство по бокс, което ще се проведе в края на годината. Тази година съм си поставил за цел да спечеля и приза „5kmrun max“.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Направи ме по- издръжлив, подготви ме за по- дълги дистанции и ми помогна да регулирам дишането си.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? На морския бряг или по някоя хубава планинска екопътека.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Всичко е вече перфектно! Бих включил повече нощни бягания. Досега съм участвал само на едно такова и много ми допадна.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се с постоянството, на което 5kmrun ме научи. Никога досега не си бях представял, че ще успея да бъда всяка събота, по едно и също време, на същото място – готов да тичам, при всякакви метеорологични условия или състояния на физиката и духа.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания?Винаги се забавлявам с домашните любимци, с които някои от участниците тичат. Особено когато дойдат да ме поздравят, махайки с опашка,  по време на бягане.

За финал специални благодарности на Жоро, който е много добър мотиватор на бягащите!

Благодарим ти Пепи за това Интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)