5 камаран на седмицата: Петя Димитрова

0

Професия/ Работа? Учител по физическо възпитание и спорт

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте, казвам се Петя родом от Пловдив, но вече над 20 години живея във Варна. Обичам морето и затова живея тук. Завършила съм спортно училище тренирала съм кану-каяк, многократна шампионка на България. Обичам да бягам от дете, но живота ме откъсна от спорта много рано. Обратно в играта се върнах, след като създадох семейство и започнаха някои здравословни проблеми, които реших да лекувам отначало с бягане после и други спортове.

От кога бягаш? Вече 5 години от както бягам-спортувам. Намирам се в перфектно физическо и психическо здраве (за възрастта си).

Как се реши да започнеш да бягаш на5kmrun? Съвсем случайно в социалните мрежи получих покана за събитието. Изобщо не се замислих и отидох с голямо нетърпение. Бях изключително изненадана, колко много хора се събират да бягат!

Вече знаете, че обичам да бягам, но за съжаление трудно намирам мотивация да го правя сама, затова 5kmrun са много добър повод да сложа маратонките и да се раздвижа с приятели. Първото ми бягане беше малко объркващо, защото не бях сигурна за мястото на старта, оказа се, че има сателитно събитие на 5км, което за мен беше учудващо. Бях впечатлена от участниците. Почти всички носеха брандирани тениски от различни състезания…..Ах, как исках и аз да имам поне една!!! Ха,ха ха….сега имам около 30 (Очаквам вече и тази на която пише 50 бягания с 5kmrun).

Как 5kmrun промени твоето бягане? Ами в началото се опитвах постоянно да подобрявам резултата си, спортиста в мен често се обажда. После просто започнах да се наслаждавам на всяко бягане, иска ми се да съм по-редовна, но за сега това е трудно постижимо заради децата и тяхната заетост (Ето, винаги намирам причина).

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Мен ако питате-навсякъде и всеки път да е на различно място.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Нищо, мисля че всичко е перфектно организирано! Възхищавам се на хора като вас, които отделят от времето си всяка седмица в студ и пек, за една група хора, които искат да бягат в група.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Ех, гордея се с всички медали от състезанията, които съм получила през последните 4години. Освен на планински маратони, участвам и на състезания по Кросфит, планински байк и планински дуатлони. Имам  доста призови места и то не само в моята възрастова група (40+). Миналата година се класирах на 6-то място при жените от Държавното първенство по Скайрънинг. До сега нямам незавършено състезание, дано и за напред да е така.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Голяма съм късметлийка, редовно печеля от томболите на 5kmrun, стига да участвам разбира се. Всеки път се забавлявам и с кучетата, които очакват с нетърпение сигнала на тромбата!

В допълнение искам само да ви благодаря и да пожелая здраве и вдъхновение. Продължавайте да работите за каузата, бегаческата общност във Варна да расте!

Благодарим ти Петя за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)