5 камаран на седмицата: Райна Даракчиева

0

Професия/ Работа?   В момента следвам в Германия вече от 4-ри години. Уча да ставам фея на зъбките или по-скоро кошмарът на всяко дете, зъболекар. Дано да завърша преди да ми е станало време да се пенсионирам!

Представи се, кажи нещо за себе си? Много се чудех тук с какви странни факти за себе си да ви обсипя, но ето, да почнем както е обичаят. Казвам се Райна, вече на почти 23 години съм и в момента живея между България и Германия. Обичам да се отрупвам с книги и да чета каквото ми падне, правя колажи и почти всички стени в апартамента ми са облечени. Поглъщам индустриални количества торта и еклери. Бягането, както и плуването и бокса са вид медитация за мен и ако не бяха те, сигурно вече съвсем да съм избръмчала.

От кога бягаш? Всъщност 5kmrun ме доведе до любовта към бягането. Преди това и през ум не ми беше минавало, че мога да бягам по-дълго от 1 км. След като бягах за първи път с вас една събота преди 5 години някъде, повече не исках да спирам. Една необичайна гордост ме накара да почувствам това първо бягане и оттогава съм пристрастена. Нашите още смятат, че съм луда и ме молят от време на време да спра, но вече са се примирили.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Мисля, че си беше съдба как го намерих това чудно бягане. Една събота с една моя приятелка, не знам какво сме правели по такова безбожно рано време в парка, по принцип не съм от най-ранобудните, мисля, че карахме ролери и видяхме как една дъъълга опашка от бегачи се изви по алеята до нас. Зачудихме се маратон някакъв ли, какво правят и ги проследихме до финиша до входа на парка. И там поразпитахме какво се случва и един много симпатичен доброволец ни обясни и ни покани да се включим следващата седмица. И така двете отидохме на следващата събота да се включим и ние в тълпата лудаци. Постепенно тя спря да идва, обаче аз продължих да ходя винаги, когато мога.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Преди 5kmrun бягането не беше част от живота ми както е сега, така че 5kmrun ме запозна с тaзи моя страст и за това съм вечно признателна. Атмосферата, която всички страхотни хора носят със себе си всяка събота сутрин, дори да не познавам много от тях, ме кара да се събуждам без аларма, скачам в събота в 8 от страх да не изтърва бягането. А пък аз по принцип хич не ставам лесно, така че това си означава много.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? До морето, горе-долу там, където е маршрутът на бургаското бягане 🙂

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Като цяло много ми харесва цялата организация, мисля, че инициативи като „Аплодирай следващия“ са супер сладки и винаги ми стоплят сърцето. Може би бих организирала нещо като рънинг бъди опция, да може човек да се запознае и да потърси съвет от по-опитен от него бегач или генерално да се запознае с другите колеги бегачи, особено ако е по-срамежливичък или ходи по-рядко като мен.

Личен успех или постижение, с което се гордееш? Гордея се, когато преодолея себе си и съм смела. Гордея се, когато спечеля някое състезание за писане, пращам разни есета от време на време и печеля още книги за четене и така до безкрай, заровила нос в книжата. Гордея се всеки път като сготвя нещо без да го загарям и всеки път като стигна някъде навреме, защото при мен неточността е патологична (затова винаги се радвам на инструктажа за нови бегачи в началото на всяко бягане, това ми спечелва винаги 5 минути повече мотане сутринта 😉

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Веднъж бягах в дъжда и много се бях нахъсала да спринтирам накрая както винаги и се засилих с локвички в обувките си. Не помня дали успях да го задмина този човек, който бягаше до мен, но помня, че след като финиширахме той дойде и се здрависа с мен, беше най-милото нещо, много готино.

Благодарим ти Рени, че сподели за нас в това интервю, успех.

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)