5 камаран на седмицата: Ружа Тодорова

0

Професия/ Работа? Лекар

Представи се, кажи нещо за себе си? Предполагам, че човек най-добре може да се опише по това, което харесва. Аз обичам хубавите хора, приключенията, морето, планината и миризмата на прясно окосена трева. Обичам новите неща, но и добрите стари. Обичам предизвикателствата, особено ако се справя с тях.

От кога бягаш? Бягането винаги ми е изглеждало непостижимо за мен действие. Откакто се помня се занимавам с различни активности, народни танци от много малка, гимнастика за тонус, но винаги съм си мислела, че не мога да бягам. Първите ми опити за бягане бяха, след като родих за втори път, ясно е че реших да вляза в по-добра форма. Обикалях няколко пъти игрището на близкото училището. И след няколко седмици…

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? И след няколко седмици… съпругът ми видя обява за ново организирано бягане в Морската градина във Варна.

“ Искаш ли да отидем?”

“Добре, колко ще бягаме?”

“5км”

“🤔….това пък какво значи…..”, никога не бях се движила с точни изчисления на разстоянията и идея си нямах колко точно са 5км, и как се бягат, и ДАЛИ ИЗОБЩО ЩЕ УСПЕЯ ДА ГИ ИЗБЯГАМ….

Но пък нищо не пречи да опитаме, по принцип обичам предизвикателствата. Първия път се учудих, че изобщо прекосих финала. Но пък видях, че не е непосилно. И така…всяка събота сутрин (с малки изключения), до 300 бягания миналата седмица😊. Ако пропусна, имам основателна причина, но се чувствам сякаш нещо не наред. Мисля, че тази идея да бягаме всички заедно, ни дърпа напред и ни кара да сме на старта всяка събота. После дойдоха и отборните бягания, вече си имаме отбор. Даже се надъхвахме още повече 😄.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Първо, разбрах че мога да бягам 5км без да спирам. Второ, видях че е много приятно да бягаш организирано. Бягала съм няколко пъти София, Бургас и Пловдив и всеки път усещам хората около мен, като приятели. Трето, реших да опитам с по-дълга дистанция, 8км,16км…и така един ден се записах за Маратон Варна, с идеята да пробягам поне половината дистанция. Но срещнах двама другари от 5км рън и… стигнах и до този финал. Много се гордея с това и благодаря много на Росен и Момчил.

Така пробягах 5 маратона и вече правя планове за следващия😉

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Кения…… или Исландия.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Не знам, може би не е лесно, но ако от време на време сменяме трасето, ще бъде интересно….

Tи си един от „патроните“ (регулярните дарители) на 5kmrun! Какво те накара да станеш патрон и всеки месец, да изпращаш своя малка сума в подкрепа на 5kmrun? Винаги се възхищавам на хората, които участват в организацията, а може би искат да побягат… Така и  аз все се замислях и затова само един път бях доброволец да помагам, вместо да бягам. Затова много ми хареса идеята да дарявам нещо малко, за да може 5км рън да продължи да съществува.

Личен успех или постижение с което се гордееш? 22.38… само че, не мога да се върна на това ниво. Затова бягам маратон, там времето няма чак такова значение….😊

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Когато за пръв път реших да бягам с кучето. То много се въодушеви преди финала, но в един момент зави в друга посока, повода са оплете в дърво и аз рязко отскочих в страни от  рикошета. 😄😄😄Сега избягвам да го вземам…..

Благодаря на всички, които се грижат 5км рън да продължава!

Благодарим ти и ние Ружа, че сподели за нас в това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)