5 камаран на седмицата: Светлана Атанасова

0

Професия/ Работа? Работя като мрежов администратор в телеком компания.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Светлана, на 39 години съм, родена и израснала в София. Винаги съм обичала да спортувам, тренирала съм най-различни спортове, най-много баскетбол – 6 години. С професионалния спорт приключих в университета, човек на точните науки съм, но никога не съм спирала да бъда активна, тичам, плувам, гмуркам се, карам ски, колело, обичам да пътувам.  Омъжена съм и имам прекрасна дъщеря, която е състезател по фигурно пързаляне.

От кога бягаш? Трудно е да се каже, ту тичам, ту залитам по нещо друго, всъщност дори 2 години съм тренирала лека атлетика, някъде около 12-13 годишна възраст. После около 20-те ми години  имах период, в който денят ми задължително започваше с 10 км крос. Преоткрих тичането може би преди 3-4 години, със сигурност не е нещото, което ми се отдава най-добре, но е адски удобен спорт за заети хора с малки деца. На практика може да се тича навсякъде и по всяко време и не изисква някаква особена екипировка.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Тичах в Западен парк още преди да се включа в 5kmrun и дори знаех за провеждането му, но като всяко типично IT си падам малко социопат и не се решавах да се включа в такива масови занимания 🙂 Тогава имах възможност да тичам предимно след работа и понякога вечер обстановката в парка беше, хм, как да кажа, леко криминална. Така реших, че все пак ще е доста по-добре да се включа в груповите бягания в събота, а там ме посрещнаха едни усмихнати хора, с които и до ден днешен ми е забавно и приятно да бягаме заедно всяка събота, а понякога и в неделя.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Самото ми бягане не се промени особено, никога не съм била добър бегач, но за сметка на това съм упорита, за което 5kmrun допринася много – да бягам възможно най-много съботи, да завърша всеки старт, да изляза навън в сняг, студ или дъжд, да сваля още няколко секунди от времето си, да съм по-организирана, да ставам рано в събота.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Много обичам сутрините в парка, всичко е свежо, пеят птички, подскачат катерички, веднъж дори видях лисици. Може би по разни горски пътечки в по-ниската част на някоя планина или пък покрай морския бряг.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променила? Организацията е перфектна. Тук искам да благодаря на всички организатори и доброволци, които успяват да направят общодостъпен този спорт и да мотивират хората да са физически активни.  Иска ми се малко по-често да има бягане на обратно и бягане с пейсъри.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се с всяко малко постижение – смъкнати няколко секунди, изминато по-голямо разстояние, с всеки преодолян страх. Не си поставям недостижими цели, стремя се да „тичам към“, а не да „бягам от“, да върша всичко с удоволствие и да съм в хармония със себе си.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Не е точно на съботно, беше на първия ми XL и сега вече ми се струва забавно 🙂 В последния момент видях, че трябва да имам и стартов номер и все още не знаех, че мога да взема служебен на старта. Офисът ми беше на път, реших да мина преди старта и да си разпечатам на принтера там. Чудесен първоначален план, но в офиса активирах СОТ-а без да искам и трябваше да давам дълги и мъчителни обяснения пред кой ли не. Пристигнах около час след старта, бях много разстроена, но Жоро ме посрещна с усмивка и ме подкани веднага да се включа. Все пак успях да се вместя с най-късата дистанция, а едно хубаво бягане винаги оправя настроението.

Благодарим ти Светле за това интервю, успех! 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)