5 камаран на седмицата: Симона Неделчева

0

Професия/ Работа? Специалист „Плащания“ в международна фирма. Общо взето съм по цял ден пред компютър.

Представи се, кажи нещо за себе си? Аз съм Симона, на 27 години.

Обичам да съм постоянно в движение и да прекарвам време навън сред природата. Определено не съм от хората, които се задържат на едно място за повече време. Освен това и обичам да чета книги, особено докато въртя обръч през деня. Може да ви се струва странно, но е доста интересно занимание. 🙂

От кога бягаш? Започнах да бягам през 2009-та година, преди това доста години се занимавах с народни танци.

Всичко започна на шега, а в последствие се превърна в начин на живот, запознах се с много хора и намерих много нови приятели. В момента не мога да си представя да прекарам повече от седмица без бягане. То е моят начин да избягам реалността и да си „прочистя“ главата.

Първоначално излизах в гората до вкъщи, впоследствие тя  ми се стори прекалено малка и започнах да ходя в Южния парк, а накрая се озовах и на ултра маратони като Витоша 100 и Орехово Ултра 🙂

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? О, винаги ми става много забавно, когато се замисля по този въпрос.

През 2014-та година, в продължение на няколко поредни уикенда, Жоро, карайки колело ме агитира да взема участие.. дори ми обеща почерпка за което 🙂 Тогава тъкмо бях запалила майка ми по своето хоби и я бях „въвела“ в света на бегачите, затова реших, че ще е забавно да отидем заедно.

Като се върна назад и погледна резултатът си от тогава (26:52) ми е трудно да повярвам, че в момента резултатите ми са драстично по-добри..

Как 5kmrun промени твоето бягане? Може да не съм от най-редовните  участници  в 5kmrun, но покрай него се запознах с толкова много и свежи хора, които са усмихнати и активни. Това обикновено ме мотивира, в случай, че в даден момент не се чувствам в кондиция за спорт.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? На някоя хубава лекоатлетическа писта в чужбина, например тази в Шамони, Франция.

Може би и в парк Турия във Валенсия, той си остава едно от любимите ми места за бягане.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променила? Не бих променила абсолютно нищо, организацията винаги е страхотна и нямам забележки.

Личен успех или постижение с което се гордееш? За момента може би е финиширането ми през 2018г. на Витоша 100. И то не заради третата ми позиция или доброто време, а заради това, че успях да пречупя ума си от „не мога“, да видя, че съм способна на много повече, отколкото съм предполагала.

Бях твърдо решена, че искам да опитам и да видя дали ще мога да завърша такъв тип състезание, предишните две години не бях успяла да взема участие, поради контузии.. До този момент не бях вземала участие в ултра маратон, не бях бягала повече от 21 км, затова предприех това предизвикателство, като основната ми цел беше просто да го завърша. Започнах да се готвя конкретно за Витоша 100, ментално и физически. Дори след като финиширах ми отне известно време, за да осъзная какво се е случило.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? На едно от първите нощни бягания преди няколко години в Южния парк на първия завой малко след дадения старт успях да се размажа в калта. Опитвах се да стана неколкократно, все неуспешно. Наложи се хората наоколо да ми съдействат 🙂

Благодарим ти Симона за тов интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР