5 камаран на седмицата: Станислав Станчев

0

Професия/ Работа?  Финансов анализатор в международна Телеком компания

Представи се, кажи нещо за себе си?  Здравейте! Аз съм Станислав, на 25 години, от София. За мен движението е здраве, затова гледам да го правя във всеки удобен момент.🙂 Обичам планините през всеки сезон от годината и правя редовно всякакви преходи. Зимата най-често мога да бъда засечен на ски пистите в Боровец, Картала и Добринище.

Обичам също и музиката без да се ограничавам в конкретен стил. Често обичам да си припявам разни стари рок парчета, свирейки на китарата си.

От кога бягаш? – бягам редовно от началото на 2018, когато се записах да тренирам лека атлетика. Брат ми започна да тренира няколко месеца преди мен и аз много се запалих като ходих да го гледам на едно състезание.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? – Попаднах случайно на групата бягащи в Западен парк една съботна сутрин докато правех сутрешния си крос. Стана ми интересно и реших да се запиша. Хареса ми състезателния характер на събитието и това че има хора от всякаква възраст и физическа подготовка (което до известна степен ме успокои, че няма да бъда последен в класирането хаха). До този момент не бях бягал такова разстояние при състезателно темпо и при първото ми бягане дадох всичко от себе си и на финала не можех да се свестя 10 минути. Тогава направих и най доброто си време – 21:02, което остава не подобрено и до този момент.

Как 5kmrun промени твоето бягане? – откакто участвам във 5km run, се чувствам доста по-уверен в бягането и в това че мога да се конкурирам с добрите, тъй като почти всеки път влизам в първата 10-ка в класирането. Сега чакам с нетърпение всяка събота за да се включа в поредното бягане (стига да съм в София разбира се)

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie?  винаги съм искал да направя някое бягане в планината с живописна гледка. Надявам се тази мечта скоро да се осъществи.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? – цялата организация е много добра и не се сещам за нещо, което да променя. Поздравления за организаторите, че са толкова отдадени на това събитие и насърчават хората да спортуват. Продължавайте в същия дух!

Личен успех или постижение с което се гордееш? – Гордея се много с това, че успях да си създам спортна култура и да осъзная колко полезно и приятно може да бъде спортуването всъщност. Гордея се с всеки планински връх, който съм изкачил, колкото и труден да е той. Също така се радвам, че се развивам добре и от професионална гледна точка. Работата ми е свързана с комуникация с хора от цял свят, което обогатява културата ми и ме прави гражданин на света.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? – Това може би е първото ми бягане на сняг. Предната вечер беше натрупало и на сутринта пътеките бяха все още неотъпкани. Това предизвика интересен стил на бягане от моя страна с високо вдигнати крака. На места, където имаше заледявания, пък изпробвах уменията си по фигурно пързаляне. Предполагам, че съм бил най-комичната гледка в този ден 🙂

Благодарим ти Станиславе за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)