5 камаран на седмицата: Стефан Бояджиев

0

Професия/ Работа? Програмист. Основно се занимавам с разработване на софтуер за машини за самообслужване.

Представи се, кажи нещо за себе си? Женен, с две деца – момчета. Това което работя все още ми е интересно – от над 30 год. се занимавам с програмиране. Голяма част от свободното си време запълвам с ходене, бягане, тенис…

От кога бягаш? Бягам от 2016 год., като от миналата година го правя редовно. Започнах съвсем случайно дотогава се стремях да ходя всеки ден поне по 10 км и покрай колега бегач реших да пробвам и бягане.  Мислех, че щом ходя 10, би трябвало да избягам без проблеми 5 км. Оказа се доста по-трудно от очакванията ми, но пък адреналиновата еуфория след бягане вероятно ме накара да пробвам отново и отново.

Какво ти харесва в 5kmrun? Разнообразните способи за стимулиране на редовното бягане – годишни класации с томбола, отборни класирания, рекламни или благотворителни бягания за различни каузи.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Постоянството,  към което предразполага 5кмрън е много положително, а също бях много приятно учуден как на едно от бяганията някои от първите финиширали бегачи се бяха върнали по трасето и подкрепяха с викове следващите, което доведе до подобряване на личния ми рекорд с над минута. Напоследък приятели ме включиха в техния 5кмрън отбор и ще трябва доста да подобрявам бягането си, за да успея да задмина поне един от тях и да допринеса за общото класиране.

Какво мислиш за доброволчеството? Хубав начин за допринасяне на полза за обществото. За съжаление в България повечето хора не смятат, че трябва да участват в нещо доброволно, а има огромна нужда от такива хора като вас в спорта, а и в много други области от живота. Грешната нагласа „Нищо не зависи от мен“ е доста разпространена и много пречи да се развиваме по-добре. Тази нагласа вероятно може да бъде изкоренена само с положителни примери като 5кмрън.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Това, което може да се подобри е по-бързото показване на резултатите на сайта. Предполагам, че и въвеждането на нещо като отборна щафета (във Варна) примерно 1-2 пъти годишно би имало положителен ефект върху мотивацията и броя на бегачите.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Участието ми на полу маратонска дистанция на маратона във Варна. Успях да се преборя с жегата и изкачванията по маршрута. Също и третото място сред смесените отбори на състезанието BusinessRun във Варна, което може би помогна няколко колеги също да се запалят по бягането.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Не е нещо особено смешно, но на едно от бяганията валеше отначало слабо, но веднага след старта дъжда стана проливен. В началото се опитвах да избягвам локвите, но това стана невъзможно твърде скоро. Дотогава не мислех, че въобще мога да бягам в дъжд.

И накрая едно голямо БЛАГОДАРЯ за идеята и ежеседмичната организация на целия екип на 5кмрън. Постоянните ви усилия дават радост и здраве на много хора.

Стефане и ние благодарим за това интервю, успех и още повече участия…:)

5kmrun

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)