5 камаран на седмицата: Стилиян Гюров

0

Професия/ Работа? Юрисконсулт

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Стилиян Гюров, на 36 г. от гр.Бургас. Завършил съм Търговската гимназия в гр.Бургас, а впоследствие Бургаския свободен университет, специалност „Право“. Семеен съм, с две деца – Самуил на 8 г. и Кристиана на 6 г. В професионален план, повече от десет години съм отдаден изцяло на професията си, а на спорта – почти цял живот. Oт първи клас започнах с тренировки по футбол, по-нататък преминах през баскетбол, карате, фитнес, джудо и въобще всичко което можех да пробвам. В момента поддържам форма основно с карате – в спортен клуб по шинкиокушин „Бургас дожо“ – гр.Бургас.

От кога бягаш? Бягам откакто се помня. От малък деня ми често минаваше по един и същ начин  –  на тренировка бягаш 1-2 часа, на училище поне един час, накрая се прибирам слизам зад блока и цяла вечер мачове с приятели. Иначе на дистанции от 5 км. и повече бягам редовно от 2-3 години.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Малко случайно, може би? Въобще не бях чувал за 5kmrun, но „колегите“ каратисти от залата вече бяха започнали да ходят и за едно от отборните бягания през лятото на 2021 г. им трябваше четвърти човек. Хареса ми цялата организация, обстановка и настроението на всички. Отделно, вече беше започнало да ми доскучава да бягам сам.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Най-малкото ми помогна да си подобря резултатите. По принцип много харесвам спортните съревнования и за мен е по-стимулиращо когото бягам заедно с други хора. Така винаги се опитвам да дам малко повече и съответно се получава по-бързо бягане.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Не се сещам за конкретно място, но ми се иска да пробягам поне веднъж всички други трасета на 5kmrun, в другите градове в страната където се провежда.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Най-трудния въпрос. Аз съм повече по участието отколкото по организациите, а освен това смятам че всичко си е на ниво при вас.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Предвид че говорим за бягане, тази година за първи път успях да избягам дистанцията за полумаратон – 21,1 км. Надявам се някой ден да успея и на пълната дистанция.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Съботните събирания създават много приятни емоции като цяло. Виждаш се с приятели, запознаваш се с нови хора, винаги има смях. Спомням си едно бягане, по време на което така се спънах в една неравност, че почти направих кълбо на асфалта. На мен не ми беше много забавно, но на хората зад мен със сигурност им е било. За това пожелавам на всички бегачи много безаварийно пробягани километри.

Благодарим ти Стилияне за това интервю, успех!

Поздрави,

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)