5 камаран на седмицата: Стоян Димитров

0

Професия/ Работа? Експерт техническа поддръжка

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Стоян Димитров, на 28 г. от гр. София. Освен бягането обичам да пътувам, чета и да уча нови неща. Също така се опитвам да давам добър пример на околните и да подобрявам средата около мен.

От кога бягаш? Бягам от 2015 г., когато участвах в 5кмрън за първи път. Преди това имах 600-те метра в гимназията за ултрамаратон :).

Какво ти харесва в 5kmrun? В 5kmrun  ми харесва най-много масовостта и откритостта на събитията. Определено имате по-голям принос за популяризиране на спортуването, отколкото откриването на някоя спортна зала например. Сигурен съм, че сте променили живота на стотици, а защо не и хиляди хора, което ви прави важен фактор по пътя на развитието на България като цяло. Освен това сте винаги усмихнати и позитивни, което допълнително ме е мотивирало. Не на последно място, покрай 5kmrun се запознах с нови приятели и срещнах стари познати, които също ме обогатиха в спортен и житейски план. Макар и да намалих обема и интензитета на своите тренировки съботното бягане си остава важна част от живота ми.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Освен, че ме подбуди към бягането 5kmrun ми даде шанса да се съревновавам не само с часовника, но и с “познати” лица. Така нагледно усещах своят прогрес/изоставане, но и се мотивирах и мотивирам от прогреса на други участници, с които сме имали близки времена.

Какво мислиш за доброволчеството? Мисля, че доброволчеството е нещо, от което имаме огромна нужда. Признавам, че не съм обличал фланелката “последен”, но смятам да променя това :). Важното е да си помагаме в нужда и да се крепим като общество.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? За мен настоящия формат е идеален. Може би бих организирал бягане с пейсъри, тъй като ми се вижда изключително полезно, особено за подобряване на рекорди.

Личен успех или постижение с което се гордееш? За мен едно от най-големите ми постижения е завършването на “Витоша 100”, макар и със скромния резултат от 19 ч. и 40 мин.. Друго, с което се гордея е подобрената инфраструктура в квартала ми, което мисля, че се дължи главно на моите сигнали към общината.  Забелязвам, че има ефект и бих посъветвал читателите на интервюто да не си спестяват жалбите към институциите. Не на последно място се гордея и с честта да бъда 5камаран на седмицата :).

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? За мен всяка събота с вас е забавна. Може би най-комични, но и най-опасни, са бяганията през зимата, когато трасето е често заледено.

Как мислиш, че може да се популяризира 5kmrun повече? Смятам, че може да се обединим в петиция към общините, в които се провеждат бяганията, за да подкрепят една информационна кампания по училища и офиси, с която да се привлекат децата и възрастните към по-активния начин на живот. Също така може да се сложат билборди, като тези за “Витоша летен фест” например.

Благодарим ти Стояне за това интервю, успех.

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)