5 камаран на седмицата: Стоян Кънев

0

Професия/ Работа? Работя в сферата на софтуерната индустрия. Т.е. обикновено по цял ден съм на стол зад бюро 🙂

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Стоян Кънев. Роден съм в Русе. Живял съм в Исперих и Разград. Повече от 25 години съм в София. Още от малък съм запален по спорта. Тренирал съм лека атлетика. Любител съм на футбола, тениса, скуоша, колоезденето и разходките из планината.

От кога бягаш? Доооооста отдавна. Имам два ярки спомена от времето, когато бях ученик. В първи клас ме подгониха 2-3 кучета на път за училище. Мисля, че направих доста добро бягане. Няколко месеца по-късно се включих и в градският маратон. Завърших трети, но не това бе най-запомнящото се, а стомаха ми. Така се разбунтува, че успях да върна закуската си малко след финала.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Присъединих се през 2016 г. покрай каузата „Променяме диабета“ подкрепена от 5кмран имаща за цел да се популяризира необходимостта от информираност по отношение диабета. Събрахме се наистина много хора. По това време бях позанемарил физическата си подготовка и просто исках да премина маршрута без да спирам за почивка. Поизмъчих се, но успях.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Постоянство. Когато знаеш че всяка събота независимо от метеорологичните условия организаторите са на старт/финала, усмихнати и приветливи ти дава необходимата позитивна енергия да станеш раничко, да изпиеш сутрешното кафе и да си готов за приятно 5км.run-изживяване.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Предвид текущата обстановка не ми се планира нищо екзотично. Но Selfie е много хубава инициатива. През април 2019 семейно посетихме Испанската Ривиера. Сутрин си правих стандартното кросче сред палми, папагали и средиземноморския бриз по плажната алея. Тогава още не беше наличен апп-а, но с удоволствие бих натиснал бутона „Участвай в класацията“.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Основно посещавам локацията в Южния Парк. Има си всичко необходимо: загрявка, поздрав от организатора и тромба за старта. Може би бих възстановил/добавил информация под формата на надпис или табела за 1/2/3/4 километър по трасето. Бих сложил логото и QR кода/URL на 5кмрън, за да популяризираме още и още.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Отчитам като личен успех, че по-миналата година успях да включа и двамата си синове на летните 5кмрън дистанции 5 км и 2 км бягане за деца.

Включвам се сравнително регулярно в разнообразни доброволчески инициативи. Няма нищо по ценно от това да видиш благодарността, радостта и признанието от извършеното. Бих искал да призова и всеки един от нас да бъде по-добър, по-добронамерен и по-състрадателен.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Преди няколко седмици имах интересна случка с домашен любимец малко преди финала, куче, средна по големина порода реши, че ще пресече трасето точно пред мен. Спънахме се взаимно, но успях да запазя равновесие без да забия брада по паветата.  Сигурно сме били интересна гледка.  Горкото четириного доста се поизплаши. 🙂

Благодарим ти Стояне за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)