5 камаран на седмицата: Тодор Батинков

0

Професия/ Работа? Казвам се Тодор Димитров Батинков. Роден съм на 5 април 1966г, зодия Овен. Въпреки че съм завършил Военно училище в момента работя като автомобилен механик .

Представи се, кажи нещо за себе си? Когато бях на 10 г. За първи път се качих на вр. Мусала където работеше вуйчо ми.  През следващите години очаквах с нетърпение лятото и възможността отново да се отида там. Тогава се зародии любовта ми към планината, природата и спорта а по-късно и желанието ми да се науча да карам ски. И ето че от 5-ти клас се озовах в Спортното училище гр. Чепеларе- ски бягане и биатлон. Е, за съжаление тогава не успях да се изявя.

По-късно, във Военното училище, ските отново ми помагаха доста защото вместо само да уча, аз като спортист учавствах и в различни спортни лагери и състезания. Но живота си тече, появяват се нови предизвикателства и приоритети и полека – лека престанах да спортувам.

От кога бягаш? И така доста дълго време  докато синът ми не стана ученик. Тогава реших че той трябва да обръща на спорта повече внимание ,а най-добрата мотивация е личният пример.  Неочаквано за мен се оказа че след няколко години плуване, колоездене,  фитнес  аз се чувствам в доста добра форма и реших да се пробвам в старото, традиционно бягане; за съжаление не много успешно.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Порових се в интернет за да разбера какви бегачески мероприятия има в Пловдив и така открих 5кмрън. Още същата събота бях на старта. Но 5 км се оказаха голямо предизвикателство за мен. Не се отказах само благодарение на Овнешкият си инат 🙂 След като приключих първото си бягане, разбрах какво ми е липсвало – съмишленици. Е, не можех да се държа на краката си, но бях изключително доволен от себе си. Новите запознанства, приятелства и срещи с хора за които бягането наистина е начин на живот ме карат в продължение вече на една година да бъда редовен участник.

Как 5kmrun промени твоето бягане?

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Наскоро бях в Тунис, но не на почивка.  Там имат хубава и дълга плажна ивица. Много съжалявам че имах малко свободно време но нямах готовността там да пробягам едно 5kmrun Selfie.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил?5kmrun така  както е замислен – с идеята за масовост и поощряване на участниците които проявяват постоянство – много ми допада, не мисля че се нуждае от някакви промени. Но на мен много ми хареса нощното бягане и ако зависеше от мен бих го организирал повече от веднъж годишно.

Личен успех или постижение с което се гордееш? С приятелите от 5кмрън участваме и в различни спортни мероприятия по бягане. За 1 година имам събрани вече няколко медала – някои за участие, други за класиране – най доброто постижение ми е 2-ро място. Най-приятно ми е да споделям постиженията си със своите съучениците от Спртното училище понеже те най-добре знаят какво е спортна тръпка. Но от всички състезания през изтеклата 1 год. най-доволен се чувствам от пробяганите 23 км на крос „Съединение“ – предизвикателство, което си бях поставил преди много време.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания?През лятото бях  на почивка в Китен. Аз обичам да ставам рано, по изгрев-слънце, да поплувам в морето после цял ден да мързелувам.  Но за голямо учудване на семейството и приятелите, в събота вместо това аз се качих рано- рано на колата и отпраших – 120 км отиване и връщане до Бургас не за какво да е а да бягам. И това две съботи подред.  Това е за мене 5кмрън – страст заради която може да изглеждам странно в очите на приятели или колеги, но… не ми пука 🙂


През зимата неколкократно се качвах на Пампорово да покарам за 1-2 часа ски за бягане, там се срещах и с много стари приятели и познати като например Екатерина Дафовска. Имах  и уговорка  за тренировки със Спортният клуб по ски за ветерани „Рожен” Чепеларе, но само за неделните дни тъй като не исках да пропускам съботните кросове на на 5кмрън .

Благодарим ти Тоше за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)