5 камаран на седмицата: Тонка Ганчева

0

Професия/ Работа? Контрольор-запаси към верига магазини за хранителни стоки.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Тонка Ганчева на 33 г. от Варна. В момента изучавам Инженерна Логистика.

От кога бягаш? От 2 години, след като бях качила доста килограми и не спортувах нищо. Като дете бях 12 години във Фолклорен Танцов Ансамбъл „Тервел 88“, в училище тренирах Хандбал, след  като се преместих да живея във Варна започнах да играя футбол с женският отбор на Варна.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Започнах след неколкократните покани и увещавания на моя колега Живко Михайлов. А и нямаше как да откажа, след като и организаторът ни Павел Павлов е мой колега 🙂

Много се двоумях дали да пробвам  на старта на 5kmrun, не знаех в какво точно се състои самото бягане, а и се плашех от тези 5км. Бях доста далеч от добра форма за мен, но все пак пробвах! Първото ми бягане беше на 13.04.2019г. отново с подкрепата на Живко и още една колежка Вики „избягах“ първите 5км за 37мин и 47сек. Да си призная исках да спра много пъти, но Вики много ме подкрепяше, а след финала си и Живко се присъедини.

Как 5kmrun промени твоето бягане? От първото си участие в 5kmrun си поставих за цел бяганията ми до 50 да са без нито една пропусната Събота и успях! 🙂 🙂 🙂 След това целта станаха 100 бягания, но вече изпитите ми се припокриваха със съботите и часа и се наложи да пропусна 2 участия. Имах и щастието да се включа няколко пъти с помощ към нашия организатор. Так че за мен нищо не е пропуснато! JБягането ми стана много по-добро, естествено има много какво още да се иска от мен. Започнах малко по малко да се записвам на състезания около Варна на кратки дистанции. Сега вече и смело се пробвам и на по-дълги.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Не съм се замисляла… Само едно не бих планувала. Може би ПО едно като за начало във всеки град в България, след това във всяка държава в Европа, а после и извън нея и така във всяка една като цяло. Ще е доста интересно за мен.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Бягането е организирано много добре. Не бих променила нищо. Но ми се иска да имаме 2км детско бягане, което мисля, че и ще се получи скоро. И защо не XL дистанция и за Варна?!

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се, че успях да намеря прекрасните хора, с които тренираме и сме заедно почти всеки ден, защото са истински Хора и Приятели!

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Сещам се за една събота, когато се успах и закъснях за старта. Та когато аз стартирах,  първите вече финишираха. От бързане да се изстрелям, по невнимание сритах конусите, които са поставени за финала…  От тогава, будилника е настроен поне с час и половина преди да изляза от вкъщи!

Благодарим ти Тони за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)