5 камаран на седмицата: Христо Енев (от архива на 5kmrun)

0

Професия/ Работа? Софтуерен инженер – Ръководител проекти.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Христо Енев. Роден съм във Варна през 1972 година. Завършил съм математическата гимназия в родния ми град, а след това и техническия университет. Любимият ми спорт е волейболът – играл съм в различните младежки формации на „Черно море“ като ученик, а последните няколко години като аматьор с приятели. Обичам и плуването, като особено наблягам на участия в плувния маратон Галата-Варна. Увличам се по фотографията, както и по хубавата музика. Освен това имам и много други разнопосочни интереси. От миналия септември работя и живея в София.

От кога бягаш? Редовно бягам от малко повече от година. Имах нужда от някакъв вид спорт, който да мога да практикувам самостоятелно и целогодишно. Започнах миналото лято в Морската градина във Варна.

Как разбра за 5kmrun.bg? Случайно от статия в новинарски сайт. Анонсът беше, че започва организирано бягане във Варна. А аз тъкмо се бях преместил в София. Отначало ме хвана яд, че пропускам. После разбрах от сина ми, че и в София има бягане, така че се включих незабавно.

Какво ти харесва в 5kmrun? Хората, настроението, обстановката, организацията, инициативите, забавлението. Имам чувството, че мога още дълго да изреждам… Ще се опитам да се побера в едно изречение. С 5kmrun бягането за мен се превърна в ежеседмично организирано забавление в приятна обстановка с различни и интересни хора, с които участваме заедно в различни инициативи с много настроение. Може би тук е мястото да спомена, че от всички маршрути не съм бягал само на този в Бургас, но скоро и това ще се случи.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Разбрах, че бягането може да е истинско удоволствие. Може би заради интересните маршрути. Станах изключително ентусиазиран бегач. Не пропускам съботно бягане. Вече навъртях 41 участия. Чувствително подобрих постиженията си. Преди 10 дни се включих и на XLkmrun. Следващата ми цел е да участвам на маратонска дистанция.

Какво мислиш за доброволчеството? Възхищавам се на хората, които са доброволци. Всяка седмица. Във всякакво време. Невероятни сте! Имам желание да участвам като доброволец, и със сигурност ще го направя.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Много ще ми е трудно да променя нещо, което е толкова добре организирано. Ако ми дойде някоя добра идея, непременно ще я споделя с организаторите.

Ти беше инициатор на „5kmrun и приятели – по суша и вода“, какви са твоите впечатления от тази инициатива? Идеята да организирам хора, с които да се появим като отбор на плувния маратон Галата-Варна е от няколко години. Имах няколко неуспешни опити да я реализирам. Тази година реших да опитам да намеря ентусиасти сред участниците в 5kmrun и се получи. Тук искам да благодаря за съдействието и помощта на Жоро Станоилов. Надявам се всички да са се забавлявали. Вече мисля над това какво да се случи другата година, когато плувният маратон има юбилейно 75-то издание, а нашият отбор вече има впечатления от своето първо участие в него.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Не помня да е имало бягане, на което да не съм се забавлявал. Случките са много. Но все пак – много ми е забавно да видя родители с количка да тичат, при това в много прилично темпо. Или някой да тича с куче. Искам и аз! Имам обещание за един лабрадор някоя събота, но не бих отказал и други предложения.

Като за финал: Изключително съм впечатлен от организацията на 5kmrun. Винаги, когато стане въпрос за бягане, препоръчвам хората да идват в събота сутрин на някое от трасетата. Забавлението е гарантирано. Седмичните инициативите са страхотна идея и много ми допадат. Хората също са много интересни – организатори, доброволци и участници. На бяганията намерих много познати, с които ми е изключително приятно да се виждам и общувам всяка седмица.

5kmrun:)

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР