5 камаран на седмицата: Христо Иванов

0

Професия/ Работа? Граничен полицай

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Христо Иванов. На 32 години съм, от Созопол. По професия съм граничен полицай, но спортът е моето призвание и начин живот. Закърмен съм с него. Той ме научи на дисциплина и постоянство. Именно на него дължа хъса и енергията да преследвам целите си. Какво повече да кажа за себе си?! Всеки, който ме познава, знае, че съм усмихнат и позитивен човек. Обичам предизвикателствата, фен съм на триатлона и на всички други състезания, с които изпитваш духа и тялото си. Следвам максимата – колкото по-трудно, толкова по-добре. Най-много обичам обаче бягането – особено дългото. То те откъсва от ежедневието, просто тичаш, наслаждаваш се. Емоциите те обземат. Това е пътят към нирвана.

От кога бягаш? Бягам от ранна детска възраст. През годините (и все още) съм се занимавал с много видове спорт. Въпреки другите дейности, никога не съм спирал с бягането. През последната година обаче го превърнах в ежедневие. Задължително денят ми започва с поне 5-10 км бягане. Ако сутринта нямам възможност, правя го на обяд. Ако и тогава не мога – отивам вечерта. Като закон е.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Мотивираха ме всички приятели-бегачи, които участват в съботните бягания. Живея много близо до мястото, където се провежда събитието, но допреди година все не стигах дотам. И всъщност само един-единствен път ми беше достатъчен, за да се запаля. Сега няма никаква вероятност да съм свободен, да съм в Бургас и да не участвам в 5kmrun. Краста голяма е!

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun е страхотно събитие, което ме среща с невероятни хора. Безценно е да започнеш съботния ден със споделено бягане, а след това да изпиеш чаша кафе на плажа. Това много ме зарежда. Социалният елемент на 5kmrun e много повече от това да пробягаш няколко километра.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Бягането дава безкрайна свобода. Именно това е тръпката на този спорт. Независимо къде се намираш – ставаш сутринта, обуваш си обувките и се впускаш. Това правя, където и да отида – дали в България или чужбина – няма значение. Бягал съм къде ли не. Но за мен ще е голямо удоволствие да го направя в Страната на изгряващото слънце. Япония е мечтаната ми дестинация и ще се радвам именно там да пробягам 5kmrun Selfie.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Както организаторите, така и бягането всяка седмица е ТОП! Никакви забележки нямам и съответно нищо не бих променил!

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се с успехите, за които съм се борил. През годините съм участвал в немалко състезания. Както успехите, така и провалите от тях са ме мотивирали да продължа и да го направя още по-добре следващия път. Но няма как да не спомена, че дължа лично постижение точно на 5кмрън. При съботно бягане успях да измина разстоянието за под 20 минути – цел, която бях си поставил отдавна.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Всички бягания на 5кмрън са забавни. Срещата с приятели, споделеното бягане и продължението след него са толкова зареждащи и силни моменти, че едва ли ги бих изживял, ако не беше 5кмрън.

Благодарим ти Ице за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)