5 камаран на седмицата: Христо Михайлов

0

Професия/ Работа? Работя в български телеком. Занимавам се с автоматизиране на тестове на нашите и на външни приложения и роботизация на вътрешните процеси във фирмата.

Представи се, кажи нещо за себе си? От малък обичам технологиите във всякаква форма, приключенски и фантастични книги и филми. От скоро съм баща – засега на син, скоро се очаква и на дъщеря 😊

От кога бягаш? От сравнително скоро. Не бях спортувал от детските си години, което си личеше по килограмите ми (хора, които не са ме виждали от преди 10 или повече години, сега не могат да ме познаят). В един момент реших, че не може така – зарязах цигарите и вредната храна, купих си колело и започнах градски и извънградски тренировки. Преди няколко години реших да пробвам да бягам – нещо невъзможно за мен до момента, струваше ми се абсурд да избягам повече от 200 метра. Спомням си първата си пробна тренировка в Борисовата градина. Беше снежно, а аз имах огромен прилив на енергия от ентусиазъм. Избягах повече отколкото очаквах, което ме стимулира допълнително. Една седмица след това ме боляха сводовете на стъпалата. Но не се отказах и постепенно с постоянство достигнах прилично ниво. В момента отново се опитвам да го стигна, заради известно прекъсване по куп причини.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Знаех за 5kmrun още преди да започна да бягам – бях виждал маркировки в парка. Нямах приятели, които да бягат на него, но в един момент реших – защо не? Вече бягах по 5 км или повече шест дни от седмицата и реших да видя какво е.

Оказа се, че изобщо не съм сбъркал. Въпреки, че не познавах никого, ми харесваше да оставам след финала заради атмосферата, докато хората започват да се разотиват. Запознах се с млади (и по душа) хора, с които се чувствах много близък.

Затова и се опитвам да привлека повече от моите приятели и колеги, които имат желание да бягат – за да усетят и те духа и атмосферата на събитието.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Бягането е самотен спорт. 5kmrun го прави социален в един ден от седмицата. В периодите, в които бях спрял тренировките, идвах да бягам на 5kmrun заради хората и духа на събитието.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? На Марс! Би било… out of this world преживяване!

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Нищо, перфектно е!

Личен успех или постижение с което се гордееш? В спортен аспект – обиколка на Витоша и избягани полумаратони в София и Пловдив. В личен е ясно – прекрасно семейство.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Нямам конкретна случка. Но всеки път има малки неща, които допринасят за приповдигнатото настроение

Благодарим ти Христо за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)