5 камаран на седмицата: Цвета Кукурешкова

0

Професия/ Работа? Работя като учител по математика, професия – мечтател.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Цвета.

Лудетина съм и винаги съм готова за приключения. Преди да открия бягането, кръстосвах планините надлъж и шир.

От кога бягаш? Първо  няколко пъти бях доброволец на състезания за планинско бягане и от лятото на 2018 – започнахме (4 момичета) – щафета 4*10,5 на Скопския маратон, след което Орехово ултра и така до днес.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? По време на Орехово ултра се запознах със Стилияна Буковска и Стефка Андреева, които се учудиха, че съм се гмурнала направо в дълбокото… Разказаха за 5kmrun и ми препоръчаха да дойда и да видя как е, след това имаше нощно бягане с кауза в Южния парк, отидохме, после и в Западния и се започна…та до днес.

След моето първо дълго бягане или по-скоро бързо ходене, на другия ден бях като робокоп, не можех да се движа, да слизам по  стълбите, другото е, че смених всички нокти – сега вече не е така, но пък си заслужаваше – емоцията беше невероятна.

Как 5kmrun промени твоето бягане? Незнам дали го е променило, но когато бягаш в група даваш по-добри резултати, предполагам, че това ме мотивира да дам всичко от себе си.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? По билото на Стара планина.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Атмосферата е страхотна и това е една от причините  всяка събота да сме в Западен. Може би от време на време бих сменяла посоката.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Постижението – преди 2 години и половина бях над 75кг, ниво на кръвната захар над норма и т.н., с редовно бягане нещата се промениха, а постиженията – състезавам се единствено със себе си. Поставям си цел и си набелязвам  пътя, който трябва да измина, за да я постигна, понякога става по-бързо, друг път по-бавно, но важното е, че не се отказвам.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? На съботните бягания винаги е забавно, но най-интересното е, че на неделните винаги някоя Котка печели в томболата :).

За финал искам да ви благодаря от все сърце, че се ангажирате всяка събота да организирате 5kmrun, защото ние може да отсъстваме, но вие сте в парка и зиме, и лете.

Благодарим ти Цвете за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)