5 камаран на седмицата: Яасен Митев

0

Професия/ Работа? Проектирам технически решения в сферата на IT.

Представи се, кажи нещо за себе си? На 34 години съм, типично IT – обичам джаджите и да задълбавам по всевъзможен тип технологии. Също така обожавам да съм около хора както на работа, така и в свободното време. Занимавам се с няколко спорта: кросфит, колоездене, ски и разбира се най-активният – бягане! Една от големите ми цели е да възпитам любов към спорта в почти 4 годишният ми син.

От кога бягаш? Започнах да бягам след края на юношеството си – като самостоятелна активност или като част от тренировка.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? Една колежка ме заведе (здравей Ния Йотова 😊) заедно с още няколко колеги. Преди това бях чувал за 5кмрън, но трябваше някой да ме побутне, за да преодолея непознатото. Много ми допадна да бягам в група. Нямах търпение пак да дойде събота. Помня, че през цялото бягане много се притеснявах да не изпусна трасето и постоянно се закачах зад бегач с възможности над моите. След като ми се измъкнеше, догонвах следващият „спасител“. На финала бях капнал.

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5кмрън допринесе с постоянство и  подобряване на дисциплината. Знаейки че бягането ще се случи така или иначе в уреченият час, ми е много по-трудно да си намирам оправдания. Покрай съботното бягане пък имам твърда основа да си наредя останалият режим.

Преди всичко 5кмрън е един от любимите ми начини да започна уикенда!

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Нямам конкретно място, но много харесвам да тичам по живописни места. Това лято имах много добри попадения край морето и вероятно скоро ще се разходя до Панчарево като по-близка алтернатива.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променил? Ами трудно се променя нещо добре работещо, което не ми оставя голямо поле за действие. При тази ситуация не ми остава друго освен да наема известна група да свири на третият километър. Също така бих пускал шумни поздрави за бягащите за пръв път.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Най-много се гордея с бягането от леглото/дивана до трасето. Това винаги ми е било най-трудното. Винаги съм бил горд, когато изляза и тичам след като съм нямал настроение, тонус, или пък не съм се бил възстановил от тежка кросфит тренировка.

Много се гордея, и дълго чаках петдесетото си бягане. Постарах се да подобря времето си на Западен парк 2 по този случай.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Веднъж си купих много странни къси панталони. Още преди първият километър подплатата започна да ми създава фалшиво усещане че панталоните ми са паднали. Тревогата беше толкова голяма, че завих в гората и изчаках да минат и последните бегачи. След като се уверих, че външно всичко е наред и не изглеждам като откачалка, който гони хората в парка със свалени панталони, продължих и имах много да догонвам. До края много се притеснявах, ако някой започнеше да ме гледа. Въпреки всичко не се отказах. 🙂

Благодарим ти Яска за това интервю, успех 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)