5 камаран на седмицата 2 в 1: Силвия Янчева и Цветанка Цокова

0

Професия/ Работа?

Силвия: Финансов мениджър в „Спортна София – 2000” ЕАД

Цветанка. Спортен мениджър в „Спортна София – 2000” ЕАД

Представи се, кажи нещо за себе си?

С. Казвам се Силвия Янчева и съм на 47 години. Имам дъщеря на 26 год. Обичам работата си и се стремя да бъда добър професионалист.

Ц. Само за протокола – казвам се Цветанка Цокова, иначе съм Цвети, на 49 г.  и от  моето раждане до настоящия момент обитавам района „ Етрополе – Ботевград – София”.  В този район аз открих огромната си любов и отдаденост към спорта и народните танци.

От кога бягаш?

С. Завършила съм спортното училище на „Локомотив София” – лека атлетика. Коронната ми дисциплина беше дълъг скок. Тичам от дете.  След тежка контузия, за около 10 години спрях да се занимавам със спорт, но когато това ти е „в кръвта”, бързо преосмисляш своите приоритети.

Ц. От моето ранно детство. В първи клас започнах да тренирам баскетбол в училище, след  това в БК „Балкан” Ботевград, после завърших НСА „Васил Левски”. Или накратко аз и сака /в него няколко екипа и маратонки, бутилка с вода/ в залата, на стадиона, по шосето или горските пътеки и все си тичам.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun?

С. Моята най – добра приятелка реши да ме изненада и ми подари – регистрация и бягане на 5 км RUN. Бягането ми дава стимул да продължавам напред и да преодолявам по – лесно препятствията пред  мен.

Ц. Покрай спорта, откакто се помня не спирам да бягам – това е моят заряд тялом и духом. И тъй като обичам предизвикателствата и щом ще подарявам изненада – бягане на 5kmrun, следва неизбежното – регистрирах се и аз. И така, нищо че времето беше зимно, кално и студено, Ние двете направихме своя прощъпулник на 5kmrun през 2018г.

Как 5kmrun промени твоето бягане?

С. Научи ме да съм по – упорита и издръжлива.

Ц. 5kmrun  за мен лично е едно магическо бягане. Не си сам, но и никой не ти подвиква още 2 км примерно, ускори и ли намали темпото, виж другия отбор, просто знаеш деня и мястото, знаеш че там са твоите съмишленици, отиваш и заставате всички на старта, аплодисменти по трасето, снимки, томболи, детско бягане, различни каузи, за всички.

Къде би ти се искало или плануваш, да пробягаш едно 5kmrun Selfie?

С. Бих искала да пробягам 5kmrun Selfie в Пловдив, както и на нашето Черноморие.

Ц. Аз, ако може по целия свят.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa?

С. Впечатлена съм от добрата организация в София. Вие предразполагате всички любители на бягането да се чувстват добре. Така че се присъединявам към масовия отговор – нищо.

Ц. Толкова различни хора, но ентусиазирани, усмихнати, излъчващи благородство – събрани на едно място, с една цел, и аз ще кажа – нищо. Аз през целия си съзнателен живот съм в спорта като състезател, учител, треньор, организатор, доброволец, активен участник в различни форми на бягане, така че освен голям „Поклон” към Вас – 5kmrun, друго не ми хрумва.

Личен успех или постижение с което се гордееш?

С. Гордея се с това, че от 2016г. участвам на маратоните на София, Варна, дори успях да участвам и извън страната, в Любляна през 2019г. Едно незабравимо пътуване и участие.

Ц. Спечеленото място в олимпийската щафета по пренасяне на олимпийския огън в София, през 2004 г., едно страхотно преживяване за мен и лично постижение. А в настоящето – 2021 г. за нас и Силвия мога да споделя, че е годината на нашия най – голям успех в бягането заедно – достигнахме 50 бягания на 5kmrun, участие на маратон Варна и София, виртуално участие за мартон Дубай, Тадж Махал, мостовете на Лондон и олимпиския цикъл за Токио –  13 от 17 дни – всеки ден по 5км. Това предизвикателство трудно се описва, то просто се изживява.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания?

С. На всяко бягане,  в събота сутрин се забавлявам и се чувствам щастлива. Благодаря за вниманието и  честта, която ми оказахте.

Ц. Всяка съботна случка е забавна за мен – ставаш, гледаш времето, бързо преценяваш екипировката, чуваш „Вие лудили сте да бягате в този дъжд, сняг…”. Да, за да си там, трябва и да си малко луд, но щастлив и позитивно зареден.

Нека 5kmrun, в съботната утрин, въпроса „Имали ли нови участници” за малки и големи, аплодисментите, усмивките и настроението  – не престава да съществуват.

Благодарим Силве и Цвете за това интервю, успех и на двете ви!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)