5 камаран на седмицата: Мария Иванчова

0

Професия/ Работа? Специалист по лекарствена безопасност в голяма фармацевтична компания.

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Мария, на 27 години, завършила съм МУ-София. Обичам разнообразието и новите предизвикателства. Успявам да намирам удоволствие и щастие във всичко, с което се занимавам – от четене на дълбоки неща за „Животът, Вселената и всичко останало“, през учене, та дори и в бедстване по ултрамаратони.

От кога бягаш? В училище доста мразех бягането, особено нормативите, но обичам тренировките като цяло – тренирала съм карате, ходила съм на фитнес. И така 2017 – на пътеката във фитнеса започнах да редувам ходене с бягане и в един момент бях изключително горда, когато изтичах 4 км за 24 минути.

Как се реши да започнеш да бягаш на 5kmrun? След този неподозиран успех на 24 годишна възраст, а именно да бягам със скорост по-висока от тази на разхождащите се в парка, се зачудих дали някъде в София не се предлага и организирано бягане. След бързо търсене в гугъл намерих точно каквото ми трябваше – 5kmrun. На първото бягане се постарах да дойда подготвена – ламинирани баркодове и 15 мин по-рано. Бях доста притеснена, че ще трябва да ме чакат, защото съм бавна. Но се оказа, че колкото и да се старая, няма как да съм последна… повечето пъти ☺

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun ме накара да открия бягането навън, в парка. Направи ме по-постоянна – вече и аз съм от „онези луди хора“, които стават събота сутрин в 9, за да тичат. Срещна ме с невероятни бегачи, които са винаги усмихнати и задружни. Намерих и страхотния отбор Лабрадор – хората в него споделят удоволствието ми към бягането и са винаги готови за нови предизвикателства.

Къде би ти се искало или планираш да пробягаш едно 5kmrun Selfie? Би ми било интересно да опитам някой чуждестранен 5км parkrun. Също така искам да бягам на другите трасета на 5kmrun – извън София.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променила? Организацията на 5kmrun е перфектна, но като фен на вечерните бягания, може би бих включила повече такива.

Личен успех или постижение, с което се гордееш? Гордея се с всички състезания, в които съм се впускала без да съм сигурна дали ще завърша в контролното време, но съм давала всичко от себе си и съм успявала. Гордея се също, че не се отказвам , както и с всяко подобрено време.. независимо дали е на къса дистанция, маратон или ултрамаратон. Хубаво е, когато виждаш, че усилията ти дават резултат.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Един път реших да бягам леко контузена, идеята беше да бягам бавно и затова исках да съм последна, уви.. имаше твърде много желаещи за последните места, та побягахме заедно. Забавно беше и на последния двоен 5км рън – сутринта в Западен парк, където валеше като из ведро. Оказа се, че е трудно да поставиш личен рекорд, когато слушалките ти постоянно падат, през половината време си със затворени очи от стичащата се в тях вода и се опитваш да не се размажеш на някой склон. Завърших чисто мокра, но беше забавно бягане, което ще запомня. Разбира се, вечерта бягахме и по тъмно в Южния парк.

Благодарим ти Мария за това интервю, успех!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)