5 камаран на седмицата: Ралица Едрецова

0

Професия/ Работа? Маркетинг експерт – професия. Ментор спорт и здравословно хранене – хоби дейност

Представи се, кажи нещо за себе си? Казвам се Ралица Едрецова, на 28 години и половина. Мразя въпроса „от къде си” – от всякъде съм. Родена в Нова Загора, след което като малко метълче започнах да обикалям из стараната със сестра ми по пънк концерти. След това 7 години живях във Варна. И последните 3 години съм горда „столичанка в повече”.

run11

Професионално се развивам като специалист в маркетинга. Проучвам, анализирам, синтезирам, планирам, реализирам и контролирам. Работила съм в почти целия спектър на маркетинговите активности и знам, че това е моята професия, защото тя е съчетание на разумна подготовка за емоционални дейтвия.

Друга важна чат от живота ми е проектът Healthy Day – кауза за здравословен начин на живот, съчетание между хранене и спорт. Така в свободното си време приготвям по поръчка здравословни и диетични бисквити, чийзкейкове, мъфини. Водя и тренировки на открито, съчетание между тае бо, йога, хит. Опитвам да пропагандирам идеите за здравословен наичин на живот под тази формула сред близки, колеги и приятели. И съм много щастлива, че все повече хора се увличат.

run

Лично за мен, обичам да съм обградена от хора и винаги нещо да се случва. Може би това се дължи на голямото семейство, в което съм израстнала, с три деца, каката съм аз.  Проактивна съм, знам че денят ми зависи от това как аз ще го направя.

За себе си знам едно – много съм готина. Който ме вземе, ще удари джакпота 😀 Умна, подредена, чиста, весела, купонджийка, спортяга, пийвам, готвя, инициативна съм. Златна! Шегата на страна, но това е и основният ми проблем в живота. Понякога хората не могат да ме възприемат във всичките ми варианти. Мога както да изтичам 20 км, така и да се веселя до зори, а на другия ден, да шия или чета като типичен домушар.

От кога бягаш? Започнах да потичквам в парка, когато бях ученичка, около 13 годишна. Тогава нямаше много ентусиасти за това. Без да засичам, без подходящи дрехи и обувки – дивашко тичане 😀 Но пък открих красотата на това да хванеш маратонките и да потичаш сам с мислите си. И до сега обичам тичането за това – не зависиш от нищо. Само ти и маратонките сте.

run3

Как разбра за 5kmrun.bg? В социалните мрежи. Спомням си, живеех във Варна, тогава нямаше 5kmrun там и аз страшно завиждах на столичани, че имат такива прекрасни инициативи. Когато петицата дойде и при нас, бях много ентусиазирана и сред първите участници.

Какво ти харесва в 5kmrun? Харесва ми темпото и хипервентилацията.

Тичайки сама, никога не мога да си наложа такова темпо на бягане. Харесва ми, когато изпреварвам бягащи по трасето. И полудавам , когато изпреварят мен. Но бързо ми минава след финала, като видя усмихнатите и изморени лица на участниците.

Прекрасно е да си с хора, носещи същата страст към бягането у себе си. В групата на 5kmrun се чувствам разбрана, защото всички там мислим в сходна насока.

run7

Как 5kmrun промени твоето бягане? Направи ме по-бърза. Накара ме да се състезавам – със себе си. Накара ме да изисквам повече – от себе си. Да съм по-бърза, по-технична.

Пожелавам си да промени и още нещо – да спра цигарите.

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството е присъщо на осъзнатите хора. На хора с отворен мироглед, раздаващи се за света. Стархотно е, че и под шапката на 5kmrun, доброволчеството се пропагандира и подкрепя. Респект за всички, които спомагат за общото благо.

run6

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa? Организацията е отлична. Трасета, инциативи, тематични бягания, сигурност. Няма какво да се променя.

Мога да дам единствено идейки какво още може да се случи. Например, инициатива за почистване на парковете, в които тичаме, може да сме по отбори, да има състезание кой ще събере най-много боклук”.

 Също така, може би някакво събиране за networking между бегачите: пикник с лакомства и разнообразни игри; бал на 5кмрън; т.е. да се видим и извън „маратонките”.

Коя е най-смешната или забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Забавно ми е да наблюдавам ледените тичания. При подхлъзване бегачите се превръщат в едни грациозни лебеди по леда. Физиономиите в този момент са култови.

Много ми хареса едно от бяганията, след което имаше организирано хоро. Дано по-често се хващаме за ръце и заедно танцуваме под ритъма на прекрасната българска народна музика.

run1

Нещо като благодаря:

Признателна съм на всички, които са замесени в зараждането на 5kmrun инициативата и сформирането на това спортно и позитивно общество на обичащите бягането. Мисията да превъзпиташ обществото към здравословни навици е трудна и бавна задача, но благодарение на инициатори като вас, промяната се случва.

Факт е, нивото на спортна активнсот на населението е индикатор на икономическото му развитие. Вярвам, че двигателят на тази закономерност е именно спорта. Понеже спортуващият човек е волеви, организиран, постоянен. Именно развитието на тези качества тласка живота и блогосъстоянието ни към по-добри нива. За това мислията да превъзпитаме обществото към здравословни навици на спорт и живот е първостепенна. Тя е надеждата ни за по-добър живот като цяло.

Щастлива съм да виждам всяка изминала седмица нови лица сред 5kmrun. Нека „заразавяме”!

run9

Рали благодарим за това вълнуващо интервю, присъединяваме се към твоето послание:)

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)