5 любопитни факта за сателит Димитровград!

0

Представете се накратко?

Казвам се Ана Ангелова, на 45 г., живея в Димитровград и работя в счетоводна къща, в организацията ми помага Митко Митков. От около година нямам възможност да бягам активно и не съм в града, поради това останалите бягащи ентусиасти се грижат за организацията на 5kmrun Сателит Димитровград.

Как решихте да откриете сателит на 5kmrun?

Преди да открием сателита много често през уикендите се събирахме група хора и бягахме в парка. Беше приятно и забавно преживяване, което всички очаквахме с нетърпение. След това до нас достигна новината, че в Хасково са отрили сателит на 5kmrun и ние бяхме радостни, че ще можем да разнообразяваме нашите съботни преживявания. Малко след това, моята приятелка Валентина Георгиева ми сподели, че те откриват Сателит Търговище и ми даде идеята и куража да обединим обществото на бегачите в града и да открием Сателит Димитровград.

Кога и къде се провежда бягането?

Провежда се в най-големия парк в града – парк „Марица“. В момента тече основен ремонт на парка и изграждане на неговия изцяло обновен облик, поради което Сателит Димитровград не се провежда. Очакваме съвсем скоро да подновим изданията.

Кое, според вас е стойностното в 5кмрън и какво кара хората да се включват?

Стойностното за 5kmrun е, че обединява всякакви хора, няма състезателен характер и винаги може да се срещнеш с останалите и да споделиш опит. Преди да започнем да провеждаме 5kmrun бягащите в града не се познавахме. Така за няколко години се обединихме, много от тези, които започнаха да бягат активно в момента постигат много добри резултати. Най-важното е, че всеки намира това, което търси – споделяне на опит, среща с приятели, бягане по приятно трасе, подобряване на резултатите. Радостното е, че привлякохме хора, които пробягаха първите си 5 км именно при нас и сега са вече в плен на бягането.

Нещо любопитно за трасето? 

Трасето преминава през много красив парк и покрай река Марица.

Какво е уникалното за сателита, или с какво се различавате от останалите? Споделете 5 любопитни факта за сателита?

  1. Имаме организиран Сателитен маратон, в който пробягахме маратонска дистанция по трасето, като щафета от по 5 км. Беше уникално забавно и интересно. Беше слънчев ден, в който неочаквано се разрази буря и заваля пороен дъжд, но никой не се отказа.
  2. В началото всяка седмица имахме томбола с награди от спонсори.
  3. Почти всяка седмица, някой носеше домашно приготвени сладки или соленки.
  4. Организирали сме почистване на друг парк в града.
  5. Трасето преминаваше покрай вековни дървета.

Какво ви мотивира, да бъдете организатор?

Мотивира ме желанието да споделяме опита, да привлечем нови хора в това начинание, защото бягането и спорта са здраве.

Какво е най-трудното за един организатор на сателит?

Трудно е да се поддържа мотивацията на хората в малък град. През лятото обикновено много от бягащите ходят на състезания и затова интересът е по-слаб.  В момента не можем да провеждаме, по независещи от нас причини и не успяхме да организираме друго трасе.

Какво бихте посъветвали други, които искат да започнат и тези, които вече организират (за повече посетители, за повече ангажираност)

Според мен най-важното, за да се привлекат повече посетители е да се убедят хората да не се отказват и че няма състезателен характер, и дори най-бавния ще бъде посрещнат като победител на финала.

Разкажи за някоя смешна, забавна или поучителна история, свързана с бягането на сателита?

В една част от трасето винаги имаше едно малко кученце, което много страшно лае, но е безобидно. Оказа се, че доста участници са подобрили резултатите си, благодарение на него 🙂

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)