5 любопитни факта за сателит Несебър

0

Представете се накратко 

Накратко: Васко Лечев – легенда в бягането, Ицо – каратист, Емо – кайтист

Как решихте да откриете сателит на 5kmrun?  

Ние си правехме 5км спокойно и лежерно край морето. Настъпи времето на ковид. И изведнъж се започна с едно звънене, един постоянен натиск от Васко (Динев, 5км Бургас), после някой си г-н Станоилов, после пак Васко. Някакви обяснения, схеми, статистики, селфи програми, някакво чудо направо. Казахме да не ни занимават. Но бяхме заплашени – 5kmrun трябва да има трасе в перлата на нашето Черноморие! И без да се поддаваме на провокации, решихме в името на спорта и да мирясат малко. Само, че те не знаеха какъв таралеж си слагат в гащите!

Кога и къде се провежда бягането?  

Къде – то е ясно, че е покрай морето. Обиколка на Стария Несебър. Кога – от време на време,  понякога по всяко време.  Но пак под гореспоменатия нехуманен натиск трябваше да го фиксираме. И сега е в неделя от 9:00. Евентуално,

Кое, според вас е стойностното в 5кмрън и какво кара хората да се включват?  

Хич не ги разбираме тези хора. Ама като им харесва – и ние се забавляваме с тях.

Нещо любопитно за трасето? #найкрасивите5км – това е!

И задължителна снимка на мелницата!

Какво е уникалното за сателита, или с какво се различавате от останалите?  

Нищо лошо към другите сателити, ама при нас е най-яко. Всичкото  Организационно тук сме привърженици на спорта, на движението, а не само на бягането. Затова нашите 5км завършват с десерт 30-10-30 (лицеви, бърпи, гръбни кофички), който бива допълван от плуване,  „Сали“, народни танци и много други. При нас е меката на бирената миля. Организираме я навсякъде – парка, стадиона, по алеите, на плажа. През годината регулярно организираме 10км, 21км, коледно карнавално бягане, велоразходки с над 100км дистанция, празнично плуване на 15ти август, дуатлон Несебър-Емона, спринтов триатлон. А всяка сряда имаме поход в нашия Балкан от с. Влас до вр. Св. Илия. В края на годината организираме нашето най-мащабно събитие Полумаратон Несебър.

Какво ви мотивира, да бъдете организатор? Обикновено ни мотивира прекрасната гледка на измъчените физиономии пресичащи финалната линия. Когато това не успее, ни мотивира Силвия. (координаторът на Сателитите бел. авт.)

Какво е най-трудното за един организатор на сателит?

Най-трудното като нас като организатори е да дадем стартовия сигнал. Винаги има закъснели участници и липса на фотограф за предстартова снимка.

Какво бихте посъветвали други, които искат да започнат и тези, които вече организират (за повече посетители, за повече ангажираност)? 

Бихме посъветвали тези които искат да започнат, да не се бавят, а да започват веднага. За останалите, съветът ни е да не забравят, че 5-те километра са само началото и да си подготвят “десерт”.

За финал можем да разкажем следната кратка забавна история:

„Емо спря да бяга и стана фотограф.“  :))

 

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)