5 любопитни факта за сателит Ямбол!

0

Представете се накратко?

Здравейте! Ние сме група бегачи-аматьори с различни професии, които бягат редовно и се опитват да се мотивират взаимно, както и да подтикнат повече хора да разнообразят скучното си и обездвижено ежедневие.

Как решихте да откриете сателит на 5kmrun?

След случайни срещи и бягания на групички, решихме, че ще е по-интересно и мотивиращо да започнем да се срещаме поне веднъж седмично организирано. От там и започна инициативата с 5км рън. След това установихме контакт с централните организатори, направихме събитие – откриване на 5км рън Ямбол и така вече доста време седмица след седмица.

Кога и къде се провежда бягането?

Бягането се провежда всяка събота в градски парк Ямбол от 9 ч. през лятото и 10 ч., когато застудее.

Кое, според вас е стойностното в 5кмрън и какво кара хората да се включват?

Достъпността и това човек да усети, че не е сам в своята „лудост“ 🙂

Нещо любопитно за трасето?

Трасето в Ямбол е с богати традиции – най-старият лекоатлетически крос „Диана“ се провежда по същата 1-километрова обиколка от 1966 година насам!

Какво е уникалното за сателита, или с какво се различавате от останалите? Споделете 5 любопитни факта за сателита?

Сателит сме от скоро, но имаме доста участници всяка седмица. Направихме си и собствени фланелки. Трасето ни е маркирано, върти 2 обиколки в парка, изцяло обграден от р. Тунджа.

Какво ви мотивира, да бъдете организатор?

Срещите с нови хора, изключителното разнообразие от характери и личности, които се включват. Възможността чрез личен пример да запалиш някой да промени начина си на живот.

Какво е най-трудното за един организатор на сателит?

Поддържането на мотивация. Организаторът трябва да е и един от най-активните участници.

Какво бихте посъветвали други, които искат да започнат и тези, които вече организират (за повече посетители, за повече ангажираност)

Да комбинират събитията – 5км бягане, по-дълги бягания, организирани трейл бягания в околностите, сбирки на кафе и бира ;). Задължително съвместни участия по състезания – действа много обединяващо и мотивиращо.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)