5kmrun отбор на месеца!

0

Интервю с капитана на отбора Красимира Герасимова

Как ви хрумна идеята за името на отбора? Идеята дойде от нашите любимци нашият Рекс и Сара на Ванката. Бе приета единодушно от отбора. Започнахме плахо. В началото бяхме само 4-рима души. Нашите лабрадори бягаха с нас. Много от бегачите им се радваха, започнаха да разговарят с нас, да ни разпитват и постепенно им допаднахме и се присъединиха към нас. Вече сме 4 отбора. Има и още желаещи, но на всеки казваме, че трябват заслуги за да станеш Лабрадор.

Какво ви харесва в Отборното бягане? За мен вече почти всяко бягане може да се нарече отборно защото от всякъде съм заобиколена с Лабрадори 🙂 Отборът е жив организъм, имаш нужда от развитие и обиграване, за да се превърне в екип. Аз като капитан и моите съотборници сме в непрестанна комуникация, обсъждане на тактики и стратегии, които в крайна сметка, водят до по силно укрепване на приятелските връзки.  Чувството и емоцията в това да виждаш по лицата на съотборниците си усмивките и желанието да дадат всичко от себе си в името на отбора е незаменимо!  Когато бягаш за отбора, ти се мобилизираш, подобряваш и своите лични резултати. Като един голям пъзел сме 🙂 Всеки знае че без него картината няма да е завършена и дава всичко от себе си.  Освен това за нас най-важно е да се забавляваме и както се вижда доста добре го постигаме 🙂 Имаме си Лабрадор за всичко 🙂 Имаме си бързи лабрадори, имаме си бегачи за всяка една дистанция и после една задължителна дистанция „Софрата“. Там след всяко едно ХL, ние на софрата правим разбор на бягането, разказваме си лични неща, помагаме си и влизаме в различния свят на всеки един от нас.

Какво ви носи в личен план, участието в отбора? В личен план  участието ми в отбора ме стимулира  максимално защото освен като участник съм и Капитан, което ще рече, че личният пример е от съществено значение. Така, че натискам здраво доколкото мога 🙂

Комбинирането на участниците в отборните бягания особено в XL формата е също голямо предизвикателство, което в дадени моменти стига до изправяне на косата и хвърчене на искри 🙂

Но не се оплаквам, всеки един е готов да помогне по всяко време. Имаме си компютърен специалист, който ни направи сайт на отбора и сега сме горди с това. https://otborlabrador.com/

Всеки може да види, къде сме ходили отборно, как сме провели дадени тренировки. Въвела съм присъствен дневник – това е само за стимулиране на бегачите, но в края на годината най -активните ще получат награда.

Участваме активно в Селфи бяганията всяка седмица. Първият поздрав към отбора ми всеки понеделник е – Започването на новата Селфи седмица, бъдете първи. Гледам още в понеделник да кача селфито си , за да им покажа, че можем да бъдем първи.

Какво друго бихте искали да се случва на Отборното бягане? Смятам, че всичко като организация е перфектно. Отборите стават все повече и повече, което е много –добре. Сателитите се включват и те много активно така, че много бих се радвала ако се помисли за организирането на едно отборно състезание (може веднъж годишно) по избран а може би гласуван терен на отбори от цялата страна на едно място. Ще бъде невероятна гледка с всичките тези красиви екипи.

Какво прави отбора извън 5kmrun? Отборът ни е към 5кмрън и основно нашите цели са свързани с него но Лабрадори могат да се срещнат и по трасетата на почти всички състезания на всякакви дистанции включително и най-екстремните и дълги ултри до благотворителни и развлекателни бягания .

Имаме доста активен кулинар, което играе и своята решаваща роля в сплотяването на отбора !

Ето нашата страничка към кулинарните забежки на отбор Лабрадор

https://www.facebook.com/KulinarniZabezhkiLabrador/

Коя е най-смешната или забавна случка, свързана с отбора? При нас все нещо се случва, което в крайна сметка винаги обръщаме на майтап 🙂

И накрая нека кажа :

Отбор “Лабрадор” е бегачески отбор от ежеседмичните съботни бягания на организацията 5kmrun. Лабрадорите нямат притеснения от дъжд, сняг, кал и винаги са готови да застанат на стартовата линия.

Нашия девиз на отбора е: „Болката е само болка, калта е само кал, студа е само студ, но “Лабрадор” не е само “ЛАБРАДОР”, той е най-добрият отбор!“

Благодарности Капитан Герасимова за това интервю, успех на Лабрадорите!

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)