5kmrun преиздадохме книга за достойнството на българина!

0

С огромно вълнение ти представям нашата последна инициатива, която видимо е в страни от нашите съботни бягания, но ние смятаме, че тя е важна, ценна и много стойностна за нас българите, а именно:

Преиздадохме книгата на Цончо Родев „Една Торба Ключове“ – Дванадесет разказа по истински случаи за достойнството на българина. 

Творба, която представлява истинска национална ценност и наше народно богатство, а в същото време незаслужено затрита и необяснимо потулена?

Тези дванадесет разказа и новели, повтарям – по истински случаи, описващи достойнството на българина по време на турското владичество и веднага след Освобождението вярвам, ще помогнат на нас българите, да изградим и развием националното си самочувствие.

Сигурен съм, че всеки, който разтвори страниците на тази книга, ще се потопи в една Голяма история не само за храбростта, таланта и достойнството на българите, а и за тяхната човечност, толерантност, милост и алтруизъм.

Тримата –  аз Георги Станоилов, Марта Радева, преподавателка по български език и литература – един от пазителите на паметта на Цончо Родев, и Георги Ненов от “Свръхчовекът с Георги Ненов”, се събрахме заедно, за да възродим и предоставим книгата на българското общество. Последното издание на тази книга е от 1994 г. – изчерпано и забравено.

Нашата мисия е ДА СЕ ЧЕТЕ И ПРЕПРОЧИТА! 

Ще се радваме, когато я прочетеш, да ни пишеш и да споделиш кой е твоят любим разказ от нея? Хей, да не те обезсърчат при четенето старите думи и изрази – те създават усещането за автентичност и ще те пренасят в духа на онова време! 🙂

Дизайна на корицата е дело на Весето Кучева, наша редовна участничка с над 200 бягания – благодарности!


Ако решиш да я поръчаш, можеш да го направиш от този сайт, специално създаден за книгата:

КЪМ КНИГАТА:

Подкастът с Георги Ненов, където се зароди идеята, можеш да чуеш тук: 🙂

Благодарности,

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)