Suunto подава ръка на 5kmrun от 2015 г.

0

10501982_708342382574043_6554615785243868872_n

От 01 януари 2015 г. в подкрепа на масовия спорт и в частност бягането на 5 км., в гупата на 5kmrun.bg се присъединява и световния концерн Suunto.

Suunto е създаден през 1936 г., когато финландския ориентировач и инженер Tuomas Vohlonen изобретява компас по нова технология, а именно компаса с течност. От тогава марката Suunto е в челните редици със своя дизайн и иновации в сферата на спортните часовници, компютри за гмуркане и различни спортни уреди, използвани от адвенчърите по целият свят. От най-високите планини, до най-дълбоките океани, Suunto физически и психически оборудва всички дръзнали да завладяват нови територии и пространства.

Седалището и производствената база на компанията се намира в гр. Вантаа, Финландия. Над 400 души работят за бранда, за да се продават продуктите в повече от 100 страни. Фирмата е дъщерно дружество на  Amer Sports Corporation, заедно с дъщерните брандове Salomon, Arc’teryx, Atomic, Wilson, Precor, Mavic и Nikita.

1939_M-311_570x380

При нас Suunto ще поеме овакантената „Точкова класация на 5kmrun“, за да донесе свежест и нови емоции в тази невероятна надпревара, „запазена марка“ на 5kmrun!

Отделно световният концерн ще поведе „Градски битки“ (предишно „Сблъсъкът на Титаните“), за да стимулира спортния дух и сплотеност на 5камаранското общество по градове 🙂

Какви са новостите при Suunto „Точкова класация“?

Регламента за натрупване на точки се запазва (виж Suunto „Точкова класация“), като новото е начина на определяне на победителите и разпредляне на наградите, а именно:

За периода 01.01.2015 – 31.12.2015 първите 10 мъже и първите 10 жени с най-много събрани точки (за всеки град по отделно), участват в томбола за разпределението на 2 бр. спортни часовници и 6 бр. „утешителни“ награди!

Наградите са по отделно за мъже и жени и по отделно за София, Варна, Бургас и Пловдив. С други думи, за всеки един град ще се изтеглят на жребии по един победител при дамите и при мъжете (награда спортен часовник), както и по трима души (жени / мъже) с „утешителни“ награди!

Другата новост е, че ще има годишна класация по Точки и за XLkmrun*, където регламента е идентичен, а накрая на годината измежду първите 10 жени и мъже с най-много точки, ще се разпределят 2 бр. спортни часовници и 6 бр. „утешителни“ награди!

*Датите и местата за бягане на неделните състезания от серията на XLkmrun, вече са отразени в Календара на „Предстоящи събития“!

Часовниците за наградите са определени и това ще бъдат последните модели на Suunto Ambit Sport, а „утешителните“ ще бъдат иненада:)

Да пожелаем успех на Suunto и завладяване на нови територии с 5kmrun и нашите участници, късмет:)

SS020681000-suunto-ambit3-sport-black-1

SUUNTO AMBIT3 SPORT BLACK

GPS WATCH WITH HEART RATE MONITORING OPTION AND MOBILE CONNECTION

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)