5 камаран на седмицата: Констанс Хесапчиева

0

Професия/ Работа? В момента работя като барман и сервитьор.

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте! Казвам се Констанс Хесапчиева, на 26 г. от София. По образование съм хуманитарист и педагог – завършила съм философия в СУ „св. Климент Охридски” с учителска правоспособност, а в момента завършвам магистърска степен по „Интегративна биоетика”.

Бих се определила като свободолюбива и с идеалистичен поглед към живота. Обичам интересните книги, поезията и хубавата музика. Обожавам животните и пътешествията, само те са в състояние да лекуват душата ми и да ме правят истински щастлива от живота. Нищо не може да разшири така кръгозора ти и да ти помогне да намериш самия себе си, както едно пътуване.

От както преоткрих спорта и активния начин на живот, бягането истински ме вдъхновява и освобождава от стреса и негативните мисли и чувства.

От кога бягаш? Всъщност аз започнах да бягам с първото си участие в 5kmrun отпреди три години, преди това като цяло не съм се занимавала със спорт. Към бягането ме тласна моята майка – Росилина Хесапчиева, която беше започнала да посещава редовно съботните бягания. Когато виждах колко щастлива се връща след всяко бягане и с какво нетърпение очаква следващото реших и аз да се пробвам.

Какво ти харесва в 5kmrun? В 5kmrun харесвам социалния момент – всички стари и нови приятели, сърдечните организатори и усмихнати хора, благодарение на които с радост ставам събота сутрин. 🙂 Много ми допадат тематичните и благотворителни бягания, които ни правят социално полезни и съпричастни, но и са много забавни.

Харесва ми, че тук всеки е добре дошъл, независимо от възможностите си, затова и едно от любимите ми бягания е „Аплодирай следващия”, това беше и първото ми бягане с 5kmrun и ме привлече, въпреки че тогава за мен 5km беше невероятно дълга дистанция. Също така искрено се радвам на подаръците, раздавани на томбола, те са прекрасен жест към по-бавните бегачи.

Страхотна е идеята с отборните бягания и щафетите. Тук е моментът да благодаря на съотборниците си от моя отбор „Бегачите” за подкрепата и мотивацията, която ми дават. Обичам ви!

Как 5kmrun промени твоето бягане? 5kmrun ме влюби в бягането, а с това промени и самата мен.  Възпита моето постоянство и желание за спорт. Започнах да бягам редовно и през седмицата, а от „невъзможно дълга” дистанция, която не можех да преодолея за по – малко от 37мин., 5km се превърна в приятно бягане, рекордът на което ми е 23.59мин. 

Какво мислиш за доброволчеството? Доброволчеството, не само в 5kmrun, но и по принцип е един чудесен начин да подкрепиш кауза, или хора, които в този момент имат нужда от теб и аз се включвам когато мога. Конкретно в 5kmrun, особено високо оценявам хората, които го правят, а това да има двама с потници „последен” е един невероятен жест към всеки, който се включи в съботните бягания. Толкова е успокояващо да знаеш, че „поне няма да съм последен”.

Ако ти си Главния организатор на бягането следващата седмица, какво би променилa?Организацията е страхотна, може би само бих предвидила един параван за преобличане.

Личен успех или постижение с което се гордееш? Гордея се със себе си и това, че напълно се приемам и обичам, но имам желанието и амбицията да продължавам да се развивам. Ако трябва да посоча конкретен пример за свое постижение, от което се гордея, това са моето дипломиране и по – точно дипломната ми работа и нейната защита; това че вече имам няколко полумаратона зад гърба си; и първото ми качване на почетната стълбичка на едно бягане „Миланово рън”, където станах трета.

Коя е най-смешнатаили забавна случка, която те споходи по време на нашите съботни бягания? Още от самото начало се сприятелих с едно страхотно момиче – Теди Ламбева. Тя е едва няколко години по-млада от мен, но за кратко бях неин преподавател в 18-то СОУ, по време на практиката си като студент.

Благодаря на всички организатори, спонсори, доброволци и участници, които правят 5kmrun това, което е – една красива и очаквана емоция в съботния ден! Благодаря и за честта да бъда 5 камаранец на седмицата! 🙂

Благодарим ти Кони за това интервю, успех.

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР